Swapping DVD drives

Discussion in 'Xbox 360 - Games & Content' started by BBking83, Feb 5, 2010.

Feb 5, 2010

Swapping DVD drives by BBking83 at 5:41 AM (1,382 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. BBking83
    OP

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Okay, no one is helping me at xboxscene...

    Long story short, I swapped DVD drives to get a working console.

    Now I learn that you need the original DVD drive keys to spoof the newer/replacement DVD drive. I don't have the original keys...

    Can anyone help me please? I get the Please insert game into the XBOX 360 console error.

    Am I somehow able to extract the keys from the console??
     
  2. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,705
    Country:
    United Kingdom
    If you have not updated the xbox since August the 11th 2009 and it was made before mid June 2009 you can run homebrew and dump the keys that way. It will not be overly simple but it is not that bad.

    It will be easier to find the keys on the original drive though- if you can get that then it is possible to guide you through that.

    If you can not do either then your console will be set playing DVDs and games on demand titles.
     
  3. BBking83
    OP

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Okay, great. Firstly, thanks heaps for your reply. I'm getting a little mpre info. [​IMG]

    I'm pretty sure it hasn't been updated since and was manufactured in 06. I can't get the old keys.

    Are you able to point me in any direction or will I be told to google "how to extract keys from xbox 360 console"? [​IMG]
     
  4. FAST6191

    Reporter FAST6191 Techromancer

    pip
    Joined:
    Nov 21, 2005
    Messages:
    21,705
    Country:
    United Kingdom
    Sorry I should have linked that up.

    Easy way:
    You need to do the JTAG hack.
    http://www.free60.org/JTAG_Hack
    Background reading: http://forums.xbox-scene.com/index.php?showtopic=698328 http://forums.xbox-scene.com/index.php?sho...703757&st=0

    However rather than using Xell I suggest Xellous ( http://www.xbins.org/nfo.php?file=xboxnfo1782.nfo and http://www.xboxhacker.org/index.php?topic=13876.0 )
    Once Xellous is running it has an HTTP server inbuilt, with this you can then simply dial up your 360 on your home network (or wherever it happens to be running) and grab the keys from there (check the NFO for xellous as you will probably have static IPs assigned).

    Harder way is everything is encrypted with the CPU key, you get the key as part of the NAND hack and work backwards from there.

    After you have the key it is then a case of flashing the DVD drive using this new key, there are countless guides but http://jungleflasher.net/downloads.html is pretty good.

    Sidenote: there is also the option of setting the DVD key on the 360 side of things to match the key of the DVD drive, I do not suggest doing this unless you are well versed in 360 hacking.
     
  5. BBking83
    OP

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Oh wow!!!! Thanls HEAPS champ!!!! [​IMG]

    I will definately look into all that info you gave me. I seriously can't thank you enough!!

    I will most deffiantely run into problems but I hope as much as you that I don't need to post in this thread again.

    I have never hacked a 360 before so those links are again appreciated. [​IMG]

    Just to let you know, I have 2 consoles. 1 was unmodded and registered online. 2nd I bought modded (iXtreme 1.5??) RROD which I fixed.

    2nd one the drive started to play up (open and close intermittently and not read ANY DVD).
    I swapped drives (not checking the reading of discs) and sent the 1st one away for RROD (with the faulty DVD drive).

    They replaced it so no way of getting the keys. I'm determined to nut this one out!! [​IMG]

    EDIT: Turns out I'm stuffed... I'm on update: 2.0.8955.0

    EDITEDIT: Okay. Would someone mind explaining this guide to me: http://www.infectus.biz/tutorial-ibl-en.php ??

    I gather Gentoo is some sort of Linux distro and you need homebrew/Linux on your 360 first? So: 2/ Launch Cd live de Gentoo Beta 2 (don't work with the Beta 1 means launch it from your console??

    I'm trying to get the DVD key without modchips ATM. Although I'll need one to flash the DVD dvrive anyway...
     
  6. CEpeep

    Newcomer CEpeep Member

    Joined:
    Aug 29, 2008
    Messages:
    26
    Country:
    United States
    Sorry, there's not really anything you can do. If your 360 is not JTAG-able and you no longer have access to the original drive, you're out of luck AFAIK.
     
  7. BBking83
    OP

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    But, if I can get the DVD key from the mainboard, can't I spoof the DVD drive with that??

    Or inject the DVD key frmn the drive I've got into the mainboard?

    I'll need JTAG and/or InFectus, though.
     
  8. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    You can't get the key from the board. To retrieve it from the board, the box needs to be exploitable, your box is not, so you can't get the key.
     
  9. BBking83
    OP

    Member BBking83 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 23, 2008
    Messages:
    676
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Is that because of the update version? It's DOM is '06.

    I have NFI if it's Jasper or whatever. I'll have to look into that.

    According to this: http://www.digitalspy.co.uk/forums/showthread.php?t=901401 it's a Xenon.
     
  10. Armadillo

    Member Armadillo GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Aug 28, 2003
    Messages:
    3,102
    Country:
    United Kingdom
    It's because its been updated to 8955. It doesn't matter what revision board it is, once you go to the 8XXX dash, the console is no longer exploitable.
     

Share This Page