Super Mario Galaxy NTSC Black Screen

Discussion in 'Wii - Hacking' started by swimmeringer, Dec 23, 2008.

Dec 23, 2008
  1. swimmeringer
    OP

    Member swimmeringer GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    132
    Location:
    Behind You
    Country:
    United States
    SO i have a legit copy of SMG, NTSC version.

    I've copied the ISO to my computer, and now i want to burn a good copy of it, working with gamma.

    I've tried 1:1, trucha signing, brickblocking, en/decrypted, and almost every combination of them all.

    I've been burning at 3x on a TDK DVD+R

    Running 3.2U Wii

    I've tested other games, and they work.

    Please help!
    Thanks.

    edit: I should note that my Wii does NOT have a modchip in it
     
  2. Unholy360

    Newcomer Unholy360 Member

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Australia
    Well this is what I did to get Galaxy to boot(however my game will randomly freeze for no reason).

    1.Start the Launcher
    2.Config Option:

    Boot lang: English
    Hook type: Wii pad
     
  3. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    Have you tried a different loader like Softchip?
     
  4. swimmeringer
    OP

    Member swimmeringer GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 15, 2007
    Messages:
    132
    Location:
    Behind You
    Country:
    United States
    Forgot to say, sorry.

    Yes, I have tried Softchip (r69, r73) and Menupatcher 1.0 with all versions i have.

    edit: and now i've tried GeckOS 1.07

    I have burned so many copies. I just want it to end.

    Also I will tweak those settings in a little, thank you. TV in use.

    Also: Unholy360, what did you burn as? Brickblocked? Patched? Trucha signed?
     
  5. Unholy360

    Newcomer Unholy360 Member

    Joined:
    Dec 5, 2008
    Messages:
    21
    Country:
    Australia
    No Brickblock
    No Patch
    Trucha signed?
    6x
     
  6. Hkari

    Member Hkari GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 15, 2008
    Messages:
    146
    Country:
    United States
    Just wondering, but why do you want to make another copy if you have the original? Is your original all scratched up or something?
     
  7. air2004

    Member air2004 Air

    Joined:
    Oct 24, 2008
    Messages:
    1,528
    Location:
    Anytown
    Country:
    United States
    +R work in your wii ? they dont work in mine ....did you maybe forget to change the book type on the +R
     
  8. ultragunner

    Member ultragunner GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 31, 2008
    Messages:
    125
    Location:
    Philippines
    Country:
    Philippines
    I use Gecko Region Free to load Super Mario Galaxy. Its the older version of gecko os. It available in the download section.
     
  9. rjmccorkle

    Newcomer rjmccorkle Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2009
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Does anyone have the issue where super mario galaxy won't work in wiiflow? I can get it to work in anything else but wiiflow... I'm not sure what to set differently as I tried to match my coverflow setup with the settings but still get the black screen in wiiflow. I'd love to use this beautiful interface, but it just doesn't seem as robust as coverflow, even though it appears to offer more options.

    I just don't have a reference of each game and what the settings should be... all other games work fine, except mario galaxy. Weird...?
     
  10. dai-a

    Member dai-a GBAtemp Fan

    Joined:
    May 16, 2009
    Messages:
    351
    Location:
    Springville Utah
    Country:
    United States
    I get it to work on a Sony DVD-R
    Burning on IMGburn on 2x speed. Neogamma 6 and 7 work fine. Haven't tested 8 with it.
    No special settings. I just click launch game DVD. But first cutscene will have choppy audio. But other than that its all good [​IMG]
     

Share This Page