Stupidly Upgraded to 4.2E

Discussion in 'Wii - Hacking' started by squeeky, Oct 18, 2009.

Oct 18, 2009

Stupidly Upgraded to 4.2E by squeeky at 1:56 PM (3,129 Views / 0 Likes) 16 replies

  1. squeeky
    OP

    Newcomer squeeky Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Hi, Yes i know it was stupid but i let my brother use my wii and he upgraded it to 4.2E. Ok but heres the thing, BootMii2 works before the wii loads (so ive made a current state backup before i try anything). Homebrew still loads aswell. However when i use some homebrew apps they just show a blank screen and nothing happens. This means i cant sort out the backup loader cios using the WAD Manager or many other usefull utilities. I read this is because 4.2 stubs out the cios but i just wondered if someone could link me to something that would get me back up and running with my full homebrew.

    Thanks
    Squeeky
     
  2. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
    If you are too stupid too look for the "Sticky-Threads" on the Top, then I don't know...gosh, how lazy can you be? Do some Search/Looking, before posting anything...
     
  3. squeeky
    OP

    Newcomer squeeky Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
  4. Blue-K

    Member Blue-K No right of appeal.

    Joined:
    Jun 21, 2008
    Messages:
    2,572
    Location:
    Helvetica
    Country:
    Switzerland
  5. squeeky
    OP

    Newcomer squeeky Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    that guide is great but im getting stuck really soon.

    Im in homebrew after doing my bootmii backup and im trying to do the following

    1a] Run Trucha Bug Restorer
    Press B to choose No IOS Reload.
    Wait till it says Press 1 then press it.
    Go to Downgrade IOS15.
    Press A to downgrade.
    Everytime it says "load IOS from SD" press A.


    I get an error that says: ES_AddTitleStart retured -1035 you might need a newer downgrader :S
     
  6. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    you downloaded the wrong pack?
     
  7. squeeky
    OP

    Newcomer squeeky Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    no i downloaded the 4.2 pack

    4.2 NTSC, NTSC-J, & PAL Wii's "newmod.rar" I cant find hardly anything on this error online

    Hold on was i supposed to launch homebrew from the wii menu or bootmii ? Or doesnt this matter at all
     
  8. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    Make sure you use Trucha Bug Restorer v1.1, give it a try.
     
  9. squeeky
    OP

    Newcomer squeeky Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    It says that its already version 1.1 in the homebrew channel :S

    Should i mention that i the wii was hacked before 4.2 ?
     
  10. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    yea but it doesnt matter.
    are you sure you following the steps correctly?
    because thats the only thing i can think of.
    check out which IOS to load for every step.
     
  11. squeeky
    OP

    Newcomer squeeky Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    Ok

    Not loading an IOS then im going down to Downgrade IOS15 and pressing A and it prompts where do i want to get it from and i press A and it just fails with this error.


    Should i start right from the beginning again including BootMii as Boot2 (the way i load it ), I mean im launching homebrew from the wii menu because i wanted to keep my bootmii seperate from homebrew. Should i do all of it on the same card ?

    Started the Process again with everyhing on the same card

    Hackmii Install v0.6
    Using IOS Versions: Installer: 34 HBC: 61, DVDX:35

    Installed Everything and rebooted, Did the backup, Turned off the wii and renamed bootmii, Launched and went to homebrew channel on wii menu started Trucha Bug Restorer and then choose no ios and then downgrade ios15 and then got the error after press a a few times
     
  12. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    ok, so im guessing you had cioscorp installed prior to this update?
    so basically none of your IOS were updated by Nintendo.
    ok move the IOS15-64-v257.wad to the wad folder on your sd card
    then run anytitle deleter db [step 2]
    choose IOS60 or 250 or something
    and and delete IOS15.
    then run wad manager 1.5 [find it if you dont already have it]
    and install IOS15-64-v257.wad
    from there move the IOS15-64-v257.wad file back to the root of your sd card and try TBR again.
     
  13. bula

    Member bula GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Feb 4, 2009
    Messages:
    814
    Country:
    United States
    Did you try to downgrade over WiFi?
     
  14. squeeky
    OP

    Newcomer squeeky Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    15
    Country:
    United Kingdom
    xzxero, you sir are a genious i shall love you and this forum forever, will there be any more problems that i encounter because of this, i got past the stage i was stuck at now and ill keep going to i have issues again. Ive got to the end of the Trucha Bug steps now without any errors at all [​IMG] I must appologise for my noobness and will never let anyone touch my wii ever again LOL
     
  15. Digital1980

    Member Digital1980 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jan 8, 2008
    Messages:
    499
    Country:
    United States
    Keep the knowledge coming. [​IMG]
     
  16. linuxares

    Member linuxares GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    1,387
    Country:
    Sweden
    Parental lock [​IMG]
     
  17. xzxero

    Member xzxero ♥bong milk does good for the brain♥

    Joined:
    Jul 18, 2008
    Messages:
    3,831
    Location:
    SB
    Country:
    United States
    aha, well cioscorp has the IOS versions numbers maxed out, so theres no way of downgrading them unless you delete the IOS first.

    the error -1035 in wad manager means the IOS cannot be downgraded.
     

Share This Page