Stuck in R4 Moonshell Directory

Discussion in 'GBA - Hardware, Devices and Utilities' started by Zubenelgenubi, Nov 16, 2008.

  1. Zubenelgenubi
    OP

    Zubenelgenubi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 16, 2008
    United States
    How do I get back to the main game directory? I've accidently activated the Moonshell directory and can't load games from there. PLease help
     
  2. Sir-Fritz

    Sir-Fritz GBAtemp Maniac

    Member
    1,336
    8
    May 4, 2008
    Brisbane, Australia
    Tryed pressing b?
     
  3. Destructobot

    Destructobot Crave the Hammer

    Member
    5,005
    4
    Oct 15, 2006
    United States
    Portland, OR
    Or START.
     
  4. Zubenelgenubi
    OP

    Zubenelgenubi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 16, 2008
    United States
    Done both but no joy. I had accidently pressed A to load a new game when highlighting the DS_MSHL_NDS file and now I am stuck in the Moonshl directory where the games are highlighted in both SAV and NDS format. If I highlight the SAV files it displays Saver/Bookmark on the bottom screen. If I highlight the normal game files it reads unknown on the bottom screen and pressing A brings up an Error message ""This types of files currently not allowed to operate"

    Driving me mad!!!!!
     
  5. m3rox

    m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,673
    1
    Nov 13, 2006
    United States
    WA
    is there a folder icon up top with .. or ... next to it? If so, press that.
     
  6. Zubenelgenubi
    OP

    Zubenelgenubi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 16, 2008
    United States
    Unfortunately no folder with"or" next to it

    The directory is as follows

    MOONSHL
    Recycled
    _SYSTEM_

    followed by a list of all the games with .SAV then
    all the games with .NDS

    then
    _DS_MENU.DAT
    _DS_MENU.INI
    _DS_MENU.SYS
    _DS_MENU.NDS
    _DS_MSHL.SAV

    Thanks
     
  7. Holaitsme

    Holaitsme 10/10 would be loyal again

    Member
    846
    3
    May 14, 2008
    United States
    The power off button.


    Sorry to be an ass but looks like all you did was load moonshell.
     
  8. Zubenelgenubi
    OP

    Zubenelgenubi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 16, 2008
    United States
    You're not being an ass, any help or advice is greatly appreciated! Your're right, I have loaded Moonshell and like you are suggesting, thought that if I turned it off and on it would revert to the standard directory, but unfortuntaely after plenty of times of doing this it just comes up with Moonshell directory again when I press the left hand icon and I don't know the way back?
     
  9. Holaitsme

    Holaitsme 10/10 would be loyal again

    Member
    846
    3
    May 14, 2008
    United States
    Delete the firmware and moonshell files and replace them.
    Should be v.1.18 if it's an official r4.
     
  10. Destructobot

    Destructobot Crave the Hammer

    Member
    5,005
    4
    Oct 15, 2006
    United States
    Portland, OR
    The ".." (two periods) folder represents the parent folder. You select that and press A to go up a level.

    It shouldn't be loading Moonshell automatically. Is that what's happening?
     
  11. m3rox

    m3rox GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,673
    1
    Nov 13, 2006
    United States
    WA
    I never said there was a folder named "or"
     
  12. Zubenelgenubi
    OP

    Zubenelgenubi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 16, 2008
    United States
    Yes, the Moonshell directory is displayed once I press the games icon at the beginning. If I highlight MOONSHL then the directory with the ".." file you referred to comes up but if I highlight than file and press A as you suggested it just reverts to the Moonshell directory again.
     
  13. Zubenelgenubi
    OP

    Zubenelgenubi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 16, 2008
    United States
    Sorry m3rox, misread yours
     
  14. Destructobot

    Destructobot Crave the Hammer

    Member
    5,005
    4
    Oct 15, 2006
    United States
    Portland, OR
    I now have no idea what is going on. Reformat your microSD card and start over to get back to the default behavior. (don't forget to back up your saves)
     
  15. Zubenelgenubi
    OP

    Zubenelgenubi Newbie

    Newcomer
    8
    0
    Nov 16, 2008
    United States
    Yep, was afraid you were going to say that