1. acesniper

    OP acesniper GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    I followed the steps listed here for SSX Blur, but the game freezes at the controler screen. I used the same brand dvd-r that give me no coasters and set it to max speed as I usually do. Any advice?

    EDIT: I also say an option in Softchip that allowes you to choose what IOS to boot a game in. Should I try that?
     
  2. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Gambia, The
    Did you patch to IOS249 and not to IOS30 as the readme says? IOS249 is the correct choice for softmodders. Do you have a cIOS installed as IOS249?
     
  3. acesniper

    OP acesniper GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    Yes, IOS 249 is correctly installed because other games work. I did type '249' in the installer. I used v1.0. Should I try 1.1?
     
  4. acesniper

    OP acesniper GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    Ok, I patched the SSX Blur iso with IOS patcher v1.1 and burned it at 4x speed and verified it. Still doesn't work...
     
  5. acesniper

    OP acesniper GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    When I use the same ISOs through the rebooter, it works in PAL. I'll try to wiifii it.

    Edit: I tried to wifrii it but now it doesn't go to the controler screen [​IMG]
     
  6. rooskie54

    rooskie54 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    282
    Country:
    United States
    Is it possible that your cIOS is installed as something other than IOS249? (like 247 for instance) You stated before that cIOS is installed correctly because other games work, but it would be possible to have it installed as an IOS other than 249. If it was then patching to run in 249 would do nothing to help you.

    Just a thought, and all I can come up with off the top of my head. Personally I patched SSX Blur successfully to IOS249 earlier this week and have encountered no problems on Gamma.
     
  7. acesniper

    OP acesniper GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    Thanks for you reply rooskie54 but I checked anytitle deleter and IOS249 is shown there. The ISO I am trying to use is PAL. What region is your ISO?
     
  8. rooskie54

    rooskie54 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jan 4, 2009
    Messages:
    282
    Country:
    United States
    Mine is NTSC. Is your Wii PAL or NTSC?
     
  9. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Gambia, The
    Run the game with SoftChip, enable logging. Look into the logfile in the SoftChip folder on your sd card. Look which IOS is requested by the game, if it doesn't say IOS249, the game isn't patched correctly. If it says that the game requests IOS249, something is wrong with your cIOS or your media. SoftChip tells you the revision of the used IOS when you start it, what does it say?
     
  10. acesniper

    OP acesniper GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Sep 29, 2008
    Messages:
    647
    Country:
    United States
    Thanks rooskie54 and WiiPower. My game is PAL. I'll tell you guys my results when I'm done testing it.
     
  11. The_Nate

    The_Nate Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Oct 24, 2007
    Messages:
    1
    Country:
    Gambia, The
    Any results yet? I'm trying to start SSX Blur with the USB loader but couldn't get it to start. I have a PAL Wii and a PAL Game and tried patching to ios249 but didn't work. I checked with anytitledeleter and found ios249 so i think I've got the right one installed. any advice?
     
  12. WalkerOfTheDay

    WalkerOfTheDay GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    848
    Country:
    Netherlands
    Games that need to be patched to 249, don't work in the USB-loader. Maybe there will be a fix in the future...
     
  13. Servdogg

    Servdogg GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    201
    Country:
    United States
    I don't understand why everyone says this game (and various others) need to be patched to work. I have not patched any games have have been able to get every backup title I have to work, SSX Blur included. Mortal Kombat works also with no patch. I'm on a 3.2U wii.
     
  14. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Gambia, The
    Then you have either a modchip or you have cioscorp installed.
     
  15. Servdogg

    Servdogg GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 13, 2009
    Messages:
    201
    Country:
    United States
    yeah your right, thanks
     
  16. markedmanner

    markedmanner Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 14, 2009
    Messages:
    79
    Country:
    United States
    I have SSX Blur working on my my wii. I am using USB Loader GX with Error 002 fix turned ON and cIOS 38 rev13. I am using System Menu 4. you have to alter the ISO file for the game in order for it to work. Here is how I did it:

    1. Open Up the SSX Blur ISO file in Wii Scrubber

    2. In partition 1 of the ISO right click on ssx.dol and extract it to your desktop

    3. Rename ssx.dol to main.dol

    4. In patition 1 right click on main.dol and replace it with the one from your desktop.

    Now just simply upload the modified ISO to your hard drive you use with the USB loader and it should work. I hope this was of help to some people. I have not tested this with burned backup but I assume it would play just like the one with the USB loader.
     
  17. WiiPower

    WiiPower GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Gambia, The
    The same should work when you load that .dol with NeoGamma R4RC4 from sd card. But without the need to modify the .iso.
     
  18. xxRAG3

    xxRAG3 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Jan 6, 2009
    Messages:
    360
    Country:
    United States
    It must be set to 4x
     
  19. ronjeno

    ronjeno Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jan 24, 2009
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    That worked for me too, only the dol files were under partition 2, not 1. I have 4.0U, Softchip R77 and cIOS36Rev8. I ripped the game myself using rawdump, did the ISO mod and burned to a disc with imgburn. So far, so good.
     
  20. Deleted User

    Deleted User Newbie

    what ios does ssx blur & Mortal kombat armageddon use originally ?
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - patcher,