Someone help Mee(Backup loader problems)

Discussion in 'Wii - Hacking' started by scottixboy, Sep 24, 2008.

Sep 24, 2008
  1. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    I am runing the backup loader i had installed everything correctly
    cios installed
    iso patched
    DVDX installe io249


    it asked me for title identification

    ERROR ref-4100

    im using samsung pleomax 4x DVD+RW

    i changed my booktype to dvd rom
    iso patched correcly

    burned fine no error

    yet the wii keeps getting this error im not wasting another 5$ on more dvds

    HELP ME
     
  2. Sorox

    Member Sorox Master Firo Soul

    Joined:
    Jul 8, 2008
    Messages:
    827
    Location:
    Country:
    United States
    1: What kind of Burning software are you using?
    2: They have thread made for questions. There's no need to make a new one.
     
  3. Gnac

    Newcomer Gnac Advanced Member

    Joined:
    Jun 4, 2008
    Messages:
    79
    Country:
    United Kingdom
    Get a modchip
     
  4. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    Im using img burn then i tried using roxio creator with the same settinggs still not recognised

    the game im using works i tested it before on my modded wii

    then i patched it and it wont work im just doing this for tests to see how well it works
     
  5. celebraces

    Newcomer celebraces Member

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    13
    Location:
    Australia
    Country:
    Australia
    Some drives will only change the booktype for certain media, ie for DVD+R but not DVD-R. Check it's actually changed the type.
     
  6. Meowayne

    Member Meowayne GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 22, 2008
    Messages:
    270
    Country:
    Germany
    Use the FAQ thread!
     
  7. judgedee

    Newcomer judgedee Advanced Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    75
    Country:
    United States
    install your cios again. I had this problem after I downgraded my firmware. i just uninstalled my cios and then installed it again to fix.
     
  8. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    i re installed
    cios same problem il make a youtube vid to go into detail

    thanks for the quick replies
     
  9. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    yeh it said sucsses and im using dvd+RW
     
  10. daltonlaffs

    Newcomer daltonlaffs Newbie

    Joined:
    Sep 19, 2008
    Messages:
    5
    Country:
    United States
    I had this same -4100 error because I used a DVD-RW. Burning the same ISO to a DVD-R solved my problem completely, with booktyping still DVD-ROM.

    RW's are either not read correctly by the Wii or cannot physically by given the DVD-ROM booktype. So there you have it, try a DVD-R and the error goes away.
     
  11. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    thats the point i specificly went out and bought an rw cause if i fucked it up i can overwrite it

    i will go out and but some more soon there only £2
     
  12. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    didnt work
     
  13. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    THANKS!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!


    PROBLEM solved
    [​IMG]
    il save those rw for some dvds then

    the dvd r seemed to just work instantly
     
  14. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    WAIT NO!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

    It boots to the loading screen then crashes ad it is on the cmpatibility list and now it wont even boot to the loading screen [​IMG] WTF
     
  15. scottixboy
    OP

    Newcomer scottixboy Member

    Joined:
    Sep 24, 2008
    Messages:
    11
    Country:
    United States
    its working now i just burned a lower speed

    but its still tempermental it only works 3/5 times i start the loader and my disk slot makes a scratching sound
     

Share This Page