SNES Emulator problem.

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by smashdude, Apr 28, 2010.

Apr 28, 2010

SNES Emulator problem. by smashdude at 11:02 PM (3,572 Views / 0 Likes) 42 replies

  1. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    Alright whenver I download SNES9X emulators on the Homebrew Browser it sticks it inside the apps folder of the SD card but NOT the root. I cannot put in ROMS because of this. Does anyone have a revision or provision that WILL allow me to download it and have it stuck on the root of my SD card so I can put ROMS in there? Also does Comrade 64 download work for you? It does not for me and I really want to get that emulator to work because one of the ROMS is Frogger!
     


  2. MattJ

    Newcomer MattJ Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    35
    Country:
    United Kingdom
    All Wii homebrew applications go in the Apps folder. The Homebrew Channel scans the Apps directory to generate the list of Applications, it will not see any applications on the root of the SD card.

    I don't see why this would prevent you adding roms though.
     
  3. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    Alright thanks did that and it seems to work for now. However I am experiencing MAJOR Comdore 64 problems. I downloaded it and placed it in both the apps and the root, I placed the game Frogger into the apps, placed the disk inside my Wii, ran it and it will not play. What do I do? I started and insterted it. It says it is "ready" but I do not know what they mean by that when it does not start to play. I use the Wii Mote for this too.
     
  4. xander150

    Member xander150 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 12, 2009
    Messages:
    112
    Country:
    Germany
    I already wondered that there was no smashdude topic for such a long time.
    You don't put ROMs into the Apps folder. Read the Wiibrew page/README (README means "read me", these are documents you should read before using anything) and you'll know where to put the ROMs.

    Hint: I put a link into my post to the Wiibrew page...
    Doesn't this belong into the Emualtion section or better merged with the "Noob questions" thread?
    Please, smashdude, if you have new questions. Just ask them in the "Noob questions" tread in the Hacking section.
     
  5. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    Thank you very much! I have put them in the "images" section as well as putting the disk into the Wii BUT it STILL is not loading. Why is it? I have it put in the right section and all but when I click "insert" and "start" and load up the game it still will not read it. It says it is ready but why is it not reading it so it can start up the game? I have been trying for hours on this. All I need is this help.
     
  6. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    I still cannot load Frogger guys. How do I get this to work? I use the Wii Mote for controls.
     
  7. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,277
    Country:
    Chile
    You can't load Frogger for SNES, or C64...?
    In C64 (Commodore 64) you don't need "physical" disc to insert into your Wii, in C64 it's called ''disk'' just like it could be called ''tape'', ''rom'', ''iso'' or whatever.

    http://www.wiibrew.org/wiki/Frodo

    Usage
    Put .t64, .d64, prg or p00 files in /frodo/images on your SD card. The in-game menu allows you to insert disks/tapes, load them and configure the display, joystick ports etc. Saves will be stored on the SD card and the preferences are stored persistently. Wiimote 1 is by default the joystick in port 1 and wiimote 2 the joystick in port 2, but you can swap this.

    I'm not familiarized with C64 extensions, but put the ''games'' (.t64, .d64, prg or p00) into the images folder, not sure how run C64, I never tested one.

    Or more simple run Frogger from the SNES XD

    EDIT: And this topic should be on emulators, because, well you know.
     
  8. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    You can load and save PC ROMS from the SNES?
     
  9. OriginalHamster

    Member OriginalHamster UStealthy

    Joined:
    Nov 2, 2008
    Messages:
    3,277
    Country:
    Chile
    Your PC emulator and your Wii SNES emulator use the same roms (games).
    Not sure what you mean by PC roms...
     
  10. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    For games such as Frogger.
     
  11. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    Hamster said "Not sure what you mean by PC roms..." and you replied "For games such as Frogger."

    ...

    do u even understand that your response isn't helpful?
     
  12. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    I am asking this question. How do I get PC games such as Frogger to read on my Wii. I have put them in BOTH the SNES AND FRODO emulators and none will read them. What am I doing wrong?
     
  13. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    are you using the correct ROMS's with the correct emulators, please dont tell me your trying to play a PC version(.exe) of Frogger on your Wii
     
  14. Fox888

    Member Fox888 GBAtemp Fan

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    433
    Country:
    Denmark
    I just want to say one thing to you smashsomething!! aaaaarrrrrrrrrrrrrhhhhhhhhhhh
     
  15. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    Pexpi here are the ROM versions of Frogger on my COMMODRE 64. They are listed under "images":

    Frogger.prg
    FROGGER.TAP

    Is this where they belong or could I put them in my SNES emulator? HOW do I get these games to run and be played? I have Commodre 64 and SNES emulators.
     
  16. DarkShadow96

    Member DarkShadow96 LA96£

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    694
    Location:
    MTL
    Country:
    Canada
    Haha here he goes with "Pexpi" again. I am sure the answer is in the Readme. Smashdude, is there a readme in the zip/rar file you got from the download of these apps?
     
  17. smashdude
    OP

    Member smashdude GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 1, 2010
    Messages:
    960
    Location:
    San Diego
    Country:
    United States
    There is a readme file inside my SNES9GX app but NOT Commodre 64. Once again those were what I found inside my apps folders. So what do I do now? CAN the SNES generator read Commodre 64 games? That is where Frogger belongs (in the Commodre 64). I REALLY want to play Frogger badly. So what should I do now to mitigate this?
     
  18. Burton

    Member Burton Real Life VIP and Educator

    Joined:
    Mar 7, 2006
    Messages:
    880
    Country:
    Puerto Rico
    LOL @PEPXI

    That is a "new" user in the forum [​IMG]
     
  19. pepxl

    Member pepxl GFX W!Z4RD

    Joined:
    Jun 19, 2009
    Messages:
    3,263
    Country:
    United Kingdom
    lol i should make new accounts so smashdude can get my name right
     
  20. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    lol, 2 new users... XFLAT & PEPXI...

    together the names sound like a flat soft drink, lol
     

Share This Page