sky3ds - Help, what am I doing wrong?

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by GBATemp11, Jul 2, 2015.

  1. GBATemp11
    OP

    GBATemp11 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Oct 12, 2010
    Hi there,

    Recently picked up a sky3ds cart and whilst familiar with flashcards etc I'm struggling to get this one working.

    Kit and software:-

    3DS XL running 9.2.0-20E
    Sky3DS blue button from 3DSCardUK.com
    Sandisk 2Gb MicroSD card
    DiskWriter v202b1
    Template 0630a

    Card formats fine and I can write various games to it with disk writer however once the card/cart are in the 3DS and powered up nothing comes up (game logo on menu).

    I've tried the whole holding the blue button down for a few seconds before rebooting and everytime I do reboot the blue LED does come on for approx 3 secs but still nothing comes up.

    So far tried various games using disk writer 202 and 106, and with different template files.

    Any ideas as its now driving me crazy?

    Thanks.
     


  2. cb9

    cb9 Member

    Newcomer
    21
    1
    May 19, 2015
    Power on your 3ds, hold the red/blue button down, insert into 3DS Slot, the game icon wont display. Pull out sky3ds and insert into 3DS again, the LED light will flash fast, the game icon still doesn’t display. Pull out sky3ds and insert to 3DS again, LED light will flash and turn off in a few seconds, this means the first game has been read from MicroSD card, it should work now.
     
  3. Ericjwg

    Ericjwg Good

    Member
    2,864
    693
    Jul 2, 2015
    Canada
    you need intialize sky card.....like the upper friend said

    if you are 9.2, you should try ninjahax

    much better than original way
     
  4. GBATemp11
    OP

    GBATemp11 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Oct 12, 2010
    Hmm no joy, each time the cart is inserted the LED does light for a few seconds but no flashing.

    Only other thing I can think of is trying a different microSD and not sure if I have a spare at home, most annoying.
     
  5. DSpider

    DSpider GBAtemp Fan

    Member
    306
    165
    Mar 14, 2015
    Romania
    The 3DS is region locked.

    You need EUR ROMS if your console is EUR (i.e. bough in the UK). That's why the games don't show up on the homescreen. Duh.
     
    Quantumcat likes this.
  6. morvoran

    morvoran GBAtemp Regular

    Member
    153
    62
    Dec 19, 2010
    United States
    Other than being region locked, you also can't play eshop games with the sky3ds. Make sure all your games are EUR region and only cart based.
     
  7. GBATemp11
    OP

    GBATemp11 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Oct 12, 2010
    All EUR roms and no eshop games. :(
     
  8. DSpider

    DSpider GBAtemp Fan

    Member
    306
    165
    Mar 14, 2015
    Romania
    If you're running 9.2.0 then you can use a Cubic Ninja EUR ROM to install Ninjhax and run Pasta CFW.

    Then you can install CIA eShop games, and if you install a Cubic Ninja CIA you can use that to boot NTR CFW for region-free gaming.

    Use the forum's search function.
     
  9. kitney

    kitney Advanced Member

    Newcomer
    67
    2
    Jun 18, 2015
    Maybe you should use 4gb up instead of 2gb?
     
  10. mech

    mech ♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️♥️

    Member
    4,743
    3,019
    Oct 26, 2014
    Tuvalu
    i didnt know they made 2gb cards lol, try another, like a 8, 16 or 32gb
     
    andrew weeks likes this.
  11. GBATemp11
    OP

    GBATemp11 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Oct 12, 2010
    Yep it was the SD card, it was too slow. Popped in a faster card and it worked first time.
     
  12. evolutionvi

    evolutionvi Newbie

    Newcomer
    2
    0
    Dec 15, 2008
    Canada
    Sorry but can I piggy back off your thread?

    Doesn't the Sky3DS bypass region locks?

    I'm considering getting one so I can play Japanese games on my NA 3DS XL
     
  13. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,018
    5,909
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    You can use Region Three or Region Four to play out-of-region roms. Use the search function to find instructions. It involves a cubic ninja rom for the region of your 3DS.

    If you have 9.2 or less you can use a CFW to play any region CIA files (you will need a real copy of cubic ninja).
     
  14. Homebrew Designer Geek

    Homebrew Designer Geek Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jul 6, 2015
    United States
     
    Last edited by Homebrew Designer Geek, Jul 8, 2015
  15. regnad

    regnad Button Masher

    Member
    1,719
    351
    May 19, 2008
    Hey, I think you may have stumbled onto the wrong forum.

    I hate to burst your bubble, but that's what about 90% of the posting on here is about. "Backup" is just a euphemism.
     
    Quantumcat likes this.
  16. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,018
    5,909
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    I wonder what "motally" means. Maybe a hybrid of "morally" and "totally"?
     
  17. Dax_Fame

    Dax_Fame GBAtemp Regular

    Member
    199
    64
    Jan 16, 2015
    United States
    Mom's house
    I asked myself the same exact question :D
    Sky and GW are not for piracy! They are JUST backup launchers!
    Warning: Spoilers inside!
     
  18. GBATemp11
    OP

    GBATemp11 Newbie

    Newcomer
    5
    0
    Oct 12, 2010
    I bet the view is fantastic up there on your high horse. ;)
     
  19. Homebrew Designer Geek

    Homebrew Designer Geek Newbie

    Newcomer
    7
    0
    Jul 6, 2015
    United States
    Huh?

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    I meant morally, sheesh we all make mistakes.
     
  20. andrew weeks

    andrew weeks GBAtemp Regular

    Member
    123
    11
    Jun 21, 2015
    9-8 years ago 2gb micro sdcards were like OMG thats huge, i remember having mine for R4 (the original, not sdhc). I am feeling quite old T.T

    Well as for the thread. I think the minimum size for sky3DS is 4gb
     
    mech likes this.