1. Seratonin

    OP Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    Title says it all.

    CPU: Intel Core i5-6600K 6M Skylake Quad-Core 3.5 GHz
    MotherBoard: MSI Z170A KRAIT GAMING (MS-7984) (U3E1)
    RAM: G.SKILL Ripjaws V Series 8GB (2 x 4GB) 288-Pin DDR4 SDRAM DDR4 3200
    Storage: SAMSUNG 850 EVO 2.5" 250GB SATA III
    1863GB Western Digital WDC WD20EARS-00MVWB0
    465GB Seagate ST3500418AS
    232GB Western Digital WDC WD2500JS-22NCB1
    GPU: EVGA GeForce GTX 970 04G-P4-2978-KR 4GB FTW GAMING w/ACX 2.0
    LED's: Currently 1 ML12WT LED Super Bright Sunlight Stick by LOGISYS
    PSU: CORSAIR HX Series HX750 750W ATX12V 2.3 / EPS12V 2.91 SLI Ready CrossFire Ready 80 PLUS GOLD Certified Modular Active PFC Power Supply New 4th Gen CPU Certified Haswell Ready
    Liquid Cooler: CORSAIR Hydro Series H100i Extreme Performance Water/Liquid CPU Cooler. 240mm
     
  2. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Country:
    India
    Not really
     
    gnmmarechal and Deleted User like this.
  3. Deleted User

    Deleted User Newbie

    Nope, looks fine to me.
     
  4. NutymcNuty

    NutymcNuty Don't drink too much!
    Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    501
    Country:
    Canada
    Vinlark is right, that psu might actually be a little overpowering for the specs though. I could be wrong.
     
    Deleted User likes this.
  5. Deleted User

    Deleted User Newbie

    The W is fine, they could probably even upgrade a bit.
     
    NutymcNuty likes this.
  6. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Country:
    India
    With 750W? He could put another 970 on it!
     
  7. Seratonin

    OP Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    I'm having an issue where my bios boot is 15 seconds. I literally tried everything. I disabled almost everything in bios.
     
  8. Deleted User

    Deleted User Newbie

    Well I mean that might be something

    Is it your bios boot or OS boot up? Does it just stay on the bios screen for 15 seconds?
     
  9. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Country:
    India
    It takes 15 seconds to go into your bios? or 15s to boot to windows?
     
    Deleted User likes this.
  10. Seratonin

    OP Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    Bios time says 15 seconds however Iobit Advanced Systemcare Ultimate says 15 second boot which is for windows. I notice that the 15 seconds is POST then Windows 10 is stupid fast.
     
  11. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Country:
    India
    Was it always like this?
     
  12. Seratonin

    OP Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    No and cleared CMOS. I have no clue what to do. I have the latest BIOS.
     
  13. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,935
    Country:
    Sweden
    Do you have any RAID option activated in your BIOS? The PSU is fine btw, no need to change it.
     
  14. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Country:
    India
    Is your device boot order priority set your 850Evo ( assuming it's your boot drive) as first?.
     
    Deleted User likes this.
  15. Seratonin

    OP Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    Yes and the drive is SATA 0.

    Yes I disabled RAID option.
     
  16. raystriker

    raystriker The powers that be
    Member

    Joined:
    Dec 28, 2011
    Messages:
    1,523
    Country:
    India
    Hmm if it's not checking for an OS on the other drives, I don't get what's taking it so long.

    When did this slow start happening? Did you update anything just prior to the problem?
     
  17. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!
    Moderator

    Joined:
    Aug 5, 2007
    Messages:
    8,935
    Country:
    Sweden
    Alright, if this started to happen lately? Done Health check on your drives?
     
  18. Seratonin

    OP Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    Yes I have. Which method do you recommend? I doubt it's my ssd it's new.
     
  19. NutymcNuty

    NutymcNuty Don't drink too much!
    Member

    Joined:
    Mar 24, 2015
    Messages:
    501
    Country:
    Canada
    you never know, if ssd's can, check SMART or whatever tool to check ssd's health
     
  20. Seratonin

    OP Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    I will give an update soon I hope. I'm doing an extended SMART test on all drives. To be honest I'm not too worried about it because I just got my income tax so money to fix the issue is okay with me. However, I'm thinking of upgrading from a EVGA GeForce GTX 970 04G-P4-2978-KR 4GB FTW GAMING to a EVGA GeForce GTX 1070 HYBRID GAMING, 08G-P4-6178-KR.
     
    Last edited by Seratonin, Feb 23, 2017
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - constructive, criticism, Should