Semi Bricked Wii

Discussion in 'Wii - Hacking' started by Nevernever, Jan 3, 2014.

  1. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    Black Screen.jpg BootMii.jpg BootMii2.jpg cfg_Loader.jpg cfg_Loader2.jpg Game Cube Controller.jpg HomeBrew Channel.jpg MMM.jpg MMM2.jpg System Info.jpg Prii Loader.jpg Settings.jpg System Menu Hacks.jpg
    This is the place I get all my info from, so I thought I would see if someone has a solution to my problem, before I throw the Wii away.

    2008 Wii.

    D2C Mod Chip not being used, but is still installed, now soft modded.

    4.2U System Menu.

    Bootmii as boot2v3.

    Homebrew Channel installed and working 1.1.2 ios58v24.32.

    Network not initialized, and I'm not able to connect to wifi.

    I have know remotes sync’d, I am using a wireless game cube controller to do everything.

    Priiloader installed and working v0.9.

    I have a nand backup from 06/25/2010, Wii still not working after a successful restore.

    cfg_usbloader v70 loads and tries to load the game, but get black screen.

    Used ModMii v6.3.1 by XFlak to re-hack, this should have fixed it, even if I had a bad nand rip. It didn't.

    I use ModMii all the time and have successfully hacked a few Wii's, I don't think I did anything wrong, but then again I still have a brick.

    Tried 4.1u nand formatter and Setting editor, did not work, still a black screen as before.


    Could it be a bad nand rip, bad wifi module, or a bad Bluetooth module? How can you tell which one?
     


  2. Leo Alves

    Leo Alves GBAtemp Regular

    Member
    117
    17
    Dec 16, 2012
    Brazil
    Can you post a syscheck ?

    Here's how to post a system check:
    http://gbatemp.net/threads/posting-a-system-check.300279/


    If your remotes are syncing, I doubt that the problem is the Bluetooth Module, it can be your wi-fi module or even the modchip is dead.

    Do you remember the last thing you did on your wii before the brick ?
     
  3. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    I'm not able to sync my wii remote since all I get is the black screen. The controller I'm using is a wireless game cube controller that sync's to a dongle attached to the 1 port.
    I bricked it a long time ago and don't remember what I did to cause the brick.
    If the modchip is dead how can I test it, or since I'm not using the modchip how hard is it to remove it?

    Here is my SysCheck:

    Warning: Spoilers inside!
     
  4. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    Does it boot to a black screen? or is the black screen happening when trying to run an app like cfg loader ext...?
     
  5. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    If I remove the SD card, then it boots to the black screen. If I have SD card in the Wii then it books to bootmii or priiloader if I hold the reset button
    cfg loader runs but when I try to play the game it black screens
    All apps load
     
  6. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    Go into priiloader and see what hacks are enabled.

    You might have the boot to black screen hack turned on.
     
  7. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    Settings.jpg System Menu Hacks.jpg I went to system menu hacks and enabled Blackscreen at Wii System Menu startup!
    I still get a black screen.
     
  8. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    Settings.jpg System Menu Hacks.jpg
    sorry I read your post wrong.

    The boot to blackscreen was already turned off. I turned it on after reading your post wrong.
    I've disabled it again but I still get the black screen
     
  9. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    I would recommend turning off all your hacks right now and see what difference that makes.

    I can remember modding wiis in the past and enabling some hacks and they actually turned on other hacks instead.
     
  10. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    Disabled everything still not working
     
  11. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    you leaving the sd card in the wii or out when trying?
     
  12. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    SD in the Wii, but I tried it out of the Will and still a black screen
     
  13. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    I have no idea then.

    Could be a banner brick where you installed a bad wad, or it could be the wifi/bluetooth module or it could be your modchip causing it.
     
  14. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    1. Since the modchip could be bad. What if I remove it, since a modchip is no longer needed and try to turn on the Wii to see if it works?
    2. If that doesn't fix it what if I remove the Bluetooth module and try to turn on the Wii to see if it works, or is a working Bluetooth module required to be installed for it to work?
    3. If that doesn't fix it what if I remove the Wireless card module and try to turn on the Wii to see if it works, or is a working Wireless card module required to be installed for it to work?
     
  15. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    The bluetooth and wireless modules need to be working in order for the wii to turn on.

    You could swap out parts from known working consoles and see if that fixes your issues.
     
  16. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    I'll try removing the modchip first.
     
  17. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    Removed modchip, but I still get a black screen. what do you suggest that I replace first the Bluetooth or wifi module?
     
  18. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    Just got my Bluetooth Module in, replaced it, and it working now using the backup nand from 06/25/2010.

    Thanks for the help
     
  19. Nevernever
    OP

    Nevernever Member

    Newcomer
    22
    0
    Aug 4, 2009
    United States
    Channel error.jpg cfg loading.jpg

    I spoke to soon. My disc drive is not working, it does not pull the disc in and when pushed in manually it does not spin. I think the disc drive was broken before it crashed but the Wii was working fine besides the fact that it could not play disc. Now the Wii boots up, but the shop, weather, news, mii, & internet channels don't work. The usb forwarder loads cfg, but when you try to start the game, I get a black screen and then the same error message. I formatted the Wii using the system format in the Wii settings, then rehacked. I've also formatted using the 4.1u-Nand_Formatter. I've also used ModMii to rehack it from 4.2u to 4.2u and reinstalled all the channels. I've also updated the Wii to 4.3u officially through the Wii rehacked it with ModMii. I'm still not able to play backed up games that I own. BootMii loads and works fine. The HomeBrew Channel loads and works fine. The MMM loads and works fine. Patching of ios 236 completes successfully. Prii loader also works fine. Since the disc drive isn't working, I'm going to install a 2TB 2.5" Hdd internally, if I can ever get it working.

    Is there anything else that I can try.
     
  20. almmiron

    almmiron GBAtemp Regular

    Member
    123
    11
    Jan 9, 2012
    Brazil
    Have the same problem than Nevernever, in the same conditions except for the modchip(i dont have one). How do I change bluetoth module? My wiimotes doesnt assign to the wii. The syscheck doesnt work. I have tried to do, but its freezes when reading ios 202.