SD mount failed

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by erolz, Mar 26, 2016.

  1. erolz
    OP

    erolz GBAtemp Fan

    Member
    465
    13
    Jul 22, 2008
    Belgium
    Hi,

    I just bought a new 64GB SD card (PNY micro with adapter) and prepared the SD for loadiine on my PC.

    Every time I load the kernel and HBC, I get the "SD mount failed" error...

    Am I doing something wrong here? Do I have to format the SD first?
    Thank you
     
  2. mitcha

    mitcha GBAtemp Regular

    Member
    123
    47
    Dec 20, 2015
    Antigua and Barbuda
    format your sd card to FAT32
     
  3. EclipseSin

    EclipseSin FullMental Trollemist

    Member
    1,813
    1,287
    Apr 1, 2015
    United States
    Vegeta's Hyrule
    If you still have an issue, try using SD Formatter . It's the official tool for Formatting SD Cards. Also, I believe some have had issues with the slot/hardware itself, not the card. Likely a loose/bent pin, bad contact, or bad slot assembly in this case though.

    Another thing to try is a different mSD adapter.
     
  4. Garou

    Garou GBAtemp Advanced Fan

    Member
    560
    172
    Jan 13, 2015
  5. oumoumad

    oumoumad GBAtemp Advanced Fan

    Member
    798
    727
    Apr 20, 2015
    France
    I get the same error with my 64gb sd card, and I tried using a different mSD adapter, didn't fix it,
    I don't have the option to format it to FAT32 but I didn't try Garou's suggestion yet.
     
  6. mitcha

    mitcha GBAtemp Regular

    Member
    123
    47
    Dec 20, 2015
    Antigua and Barbuda