SD media launcher can't read SD?

Discussion in 'Nintendo GameCube' started by Arale, Mar 18, 2012.

Mar 18, 2012

SD media launcher can't read SD? by Arale at 10:33 AM (2,306 Views / 0 Likes) 8 replies

  1. Arale
    OP

    Newcomer Arale Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    36
    Country:
    Netherlands
    Uhm I got a SD media launcher and every time I want to run things from the SD card it won't. Rather it shows only cheatcodes with the region(action replay). I formatted the SD card in FAT, I couldn't find FAT16. So is there something else wrong, maybe I need to use other SD card or rename the dol as autoexec.dol? and I can't find SDload. it was on some old website but it's for sale now ~_~ .
     
  2. YoshiInAVoid

    Member YoshiInAVoid GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    560
    Country:
    United Kingdom
    Mine started doing that. I broke it apart, slotted the SD card in very carefully so I could see that everything was connected and then put the top back on; it works but it's very weak plastic and you have to be careful with it.
     
  3. Arale
    OP

    Newcomer Arale Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    36
    Country:
    Netherlands
    So.... I need to insert the SD card well/correct in the SD media launcher?
     
  4. YoshiInAVoid

    Member YoshiInAVoid GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    560
    Country:
    United Kingdom
    I don't know. Push it in hard to make sure contact is made.
     
  5. Arale
    OP

    Newcomer Arale Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    36
    Country:
    Netherlands
    Thx seems I had to push the SD card further in, but now my problem is when trying to run snesgx it's really slow like 1-2 fps. I use a 4GB SDHC sandisk for it and I still need to try out megaman x command mission. (damn that scratched disc...)
     
  6. YoshiInAVoid

    Member YoshiInAVoid GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    560
    Country:
    United Kingdom
    I use 2Gb Sandisk and it works really fast.
     
  7. Arale
    OP

    Newcomer Arale Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    36
    Country:
    Netherlands
    Still the low fps/lag problem, what do you use for as boot device? SD, DVD etc? I am using this one http://www.dealextre...er-for-wii-3993 . I'm gonna try to boot some snes game from SD media launcher directly and I got 2 (micro)SD to try which I didn't use. Ok.. now i'm quite sure what's the problem. I just loaded super mario world directly from SD media launcher there were no problems normal speed, so it gotta be that rip off wii SDkey =P
     
  8. YoshiInAVoid

    Member YoshiInAVoid GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jan 10, 2011
    Messages:
    560
    Country:
    United Kingdom
    I use a GameCube. I have no experience with a Wii.
     
  9. Arale
    OP

    Newcomer Arale Member

    Joined:
    Jun 15, 2007
    Messages:
    36
    Country:
    Netherlands
    I meant after you loaded swiss it asks you one of those several devices, which one do you use? Well I just loaded megaman X command mission just fine with my sd card in sd media launcher the battle intro is a bit longer than normal, but it's nothing to worry about no errors so far.
     

Share This Page