Sakura Not Loading

Discussion in 'M3 Adapter' started by GripFx, Feb 27, 2009.

Feb 27, 2009

Sakura Not Loading by GripFx at 11:28 AM (1,192 Views / 0 Likes) 11 replies

  1. GripFx
    OP

    Newcomer GripFx Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    Hey I've been frequenting this forum ever since i got my m3 ds real but only joined now cos i was lazy [​IMG]
    Anyway, i have this problem where i can't seem to load the new sakura firmware v1.34. I've tried both the custom and original but neither seem to load. i just get a blank screen.
    funny thing is both the touchpod 4.2e AND isakureal load just fine.
    I've been searching for a solution but no one seems to have the same problem. Any suggestions? I'm still stuck here playing games on isakureal
     
  2. DarkRey

    Member DarkRey still transfoooorming.... with sum lags!

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    983
    Location:
    Rotating around Toni
    Country:
    Croatia
    did you download the right sakura firmware for your country? the official sakura has region lock (i think [​IMG]) which means that if you have a chinese m3 real then you won't be able to put a different region sakura on it. (something like that)
     
  3. Kittymat

    Member Kittymat GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 16, 2008
    Messages:
    589
    Location:
    UK
    Country:
    United Kingdom
    Also format your sd card first, I have updated 4 cards and 2 came up with black screens, reformatted and reloaded - sorted
     
  4. powered_by_tux

    Member powered_by_tux GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 27, 2008
    Messages:
    167
    Country:
    Germany
    Could you try this, please:

    1. Back up everything on your sd cart to your hdd.
    2. Put nothing but the Sakura firmware on the cart.
    3. See if it works. If it does, do the setup but turn off auto disk check. If not, despair. [​IMG]
    4. Put your backed up files back on your cart and test again. It should work, if it did in the previous step.
     
  5. Densetsu

    Former Staff Densetsu Pubic Ninja

    Joined:
    Feb 2, 2008
    Messages:
    3,435
    Location:
    Wouldn't YOU like to know?
    Country:
    United States
    Like DarkRey said, check the very first thing you should do is check the region of your cart.

    If your flashcart says www.gbalpha.cn on the label, your cart is Chinese. You should download this firmware.

    If it says www.m3flash.jp on the label, your cart is Japanese. You'll need to download this.

    If it says www.m3adapter.com, it's a European/US cart. This will work on your card.

    Download the correct region firmware, and follow the other tips already outlined here (backup, format, etc.).
     
  6. GripFx
    OP

    Newcomer GripFx Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    Sorry guys, still no solution. my m3 ds real is the us/Europe one and sakura still doesn't work. I've tried all the solutions above and it still doesn't work. Any other recommendations? [​IMG]
     
  7. Taraxanoid

    Newcomer Taraxanoid Member

    Joined:
    Feb 9, 2009
    Messages:
    14
    Country:
    Australia
    Is it just when Sakura auto-boots or is it also when you try booting Sakura via the Dual-boot screen (by holding A while the M3 starts up)?
     
  8. g6team

    Member g6team GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 30, 2007
    Messages:
    545
    Country:
    Hong Kong
    Try another Microsd as well.
     
  9. GripFx
    OP

    Newcomer GripFx Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    sorry i don't have another one at the moment
     
  10. DarkRey

    Member DarkRey still transfoooorming.... with sum lags!

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    983
    Location:
    Rotating around Toni
    Country:
    Croatia
    format the microsd
    and download the latest sakura firmware(1.35)
    put everything in and see if it works
     
  11. GripFx
    OP

    Newcomer GripFx Newbie

    Joined:
    Feb 27, 2009
    Messages:
    6
    Location:
    Kuala Lumpur
    Country:
    Malaysia
    Have tried (just did it) thats why i came back to this topic
     
  12. dsrules

    Member dsrules GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Sep 20, 2005
    Messages:
    3,288
    Country:
    don't format it...load something in Sakura, like running a game, turn it off the hold A and turn it ON
     

Share This Page