1. Tacosaregood

    OP Tacosaregood GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    I formatted emuNAND and everything but it won't boot. Should I restart the whole process process from scratch or is there a way to fix this?
     
  2. xflamer234

    xflamer234 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    163
    Country:
    Jamaica
    do you have the firmware.bin and the rxtools.dat file

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    that happened to me when i trying to launch it from homebrew launcher

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    w
     
  3. Tacosaregood

    OP Tacosaregood GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Yup I've got both files.
     
  4. xflamer234

    xflamer234 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Nov 15, 2015
    Messages:
    163
    Country:
    Jamaica
    im not sure have you checked if you misplaced anything in any one of the files or missing anything
     
  5. Tacosaregood

    OP Tacosaregood GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Okay I just found out it's not just emunand that's not booting, rxmode won't boot at all.
     
    Last edited by Tacosaregood, Jan 13, 2016
    xflamer234 likes this.
  6. TheDuckMan64

    TheDuckMan64 Chicken nugget.
    Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Messages:
    355
    Country:
    Bump. Same issue.
     
    Last edited by TheDuckMan64, Jan 13, 2016
  7. gallymimu

    gallymimu EE Expert
    Member

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    466
    Country:
    United States
    I downgraded an n3ds and was able to get rxtools up and running without issue (I had done it before on another n3ds). You are likely doing something wrong, or the downgrade didn't complete correctly. It IS possible for this to work.
     
  8. blaydes99

    blaydes99 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    55
    Country:
    I also recommend checking your version of RXtools. I had trouble booting with the latest and greatest nightly build edition of RXtools, but the older version (Oct. 20, 2015) booted just fine on my Old 3DS.
     
  9. TheDuckMan64

    TheDuckMan64 Chicken nugget.
    Member

    Joined:
    Oct 9, 2015
    Messages:
    355
    Country:
    Could you provide a link?
     
  10. blaydes99

    blaydes99 Advanced Member
    Newcomer

    Joined:
    Jan 1, 2007
    Messages:
    55
    Country:
  11. Tacosaregood

    OP Tacosaregood GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Last edited by Tacosaregood, Jan 14, 2016
  12. Mr_sephiroth

    Mr_sephiroth GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    222
    Country:
    Syria
    that means you have an incomplete downgrade
     
  13. Tacosaregood

    OP Tacosaregood GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Thanks is it possible to fix? If so how can I?
     
  14. Mr_sephiroth

    Mr_sephiroth GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    222
    Country:
    Syria
    well first try reviewing whether downgrade fine with this : http://gbatemp.net/attachments/downgrade-check-rar.35160/
    or you can try downloading a native_firm with rxtools All you need is python and check if you already have
     
  15. wormdood

    wormdood pirate booty inspector
    Member

    Joined:
    Jan 3, 2014
    Messages:
    5,144
    Country:
    United States
    no it does not mean that . . . it means that the firmware.bin is bad/missing/incomplete/ or otherwise misplaced
    so right click the rxtools.zip, select properties, then unblock, then unzip it, and proceed to generate a new firmware.bin
    put the firmware.bin in dir: sd/rxTools/sys
     
    Last edited by wormdood, Jan 14, 2016
  16. Mr_sephiroth

    Mr_sephiroth GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    222
    Country:
    Syria
    if you read my previous post already had said
    if it has native_firm and can not also be opened by having a downgrade incomplete
    It is just to be sure it do well
     
  17. MelonGx

    MelonGx GBAtemp Advanced Maniac
    Member

    Joined:
    Jan 8, 2009
    Messages:
    1,647
    Country:
    China
    1. rxTools.dat is an outdated file.
    You must update rxTools to a version which contains code.bin, in order to be worked on N3DS or O3DS emuNAND 10.X fully support.

    2. firmware.bin is also an outdated file.
    The latest rxTools uses a "firm" directory on O3DS, or a CakesFW firmware on N3DS.
     
  18. Tacosaregood

    OP Tacosaregood GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 30, 2015
    Messages:
    147
    Country:
    United States
    Last time I used sysupdater to downgrade from 10.3 to 9.2 should I use something that supports 9.2 instead?
     
  19. Mr_sephiroth

    Mr_sephiroth GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Oct 14, 2015
    Messages:
    222
    Country:
    Syria
    It rxtools it is compatible with your FW 9.2 just install the homebrew and then download the rxtools and boot from your homebrew
     
  20. subcon959

    subcon959 teh retro
    Member

    Joined:
    Dec 24, 2008
    Messages:
    3,614
    Country:
    As with 99% of rxtools setup issues, it's probably a mismatched firmware/rxtools version. Unlike O3DS where you can just run the python script to download the correct firmware, on N3DS you have to keep searching until you find one that works with your particular version of rxtools.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - downgraded, rxTools, emuNAND