Rune Factory 2 Problem

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by Moredeathex, Apr 24, 2009.

Apr 24, 2009

Rune Factory 2 Problem by Moredeathex at 1:48 PM (3,533 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. Moredeathex
    OP

    Newcomer Moredeathex Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I don't know if it's me or my flashcart, but I can't get the skill experience modifier codes to work on Rune Factory 2. It says "Hold Up = More experience (go forward levels)", but when I do that in-game, nothing happens. Any ideas?

    Edit: Forgot to mention, I'm using R4DS v1.18.
     
  2. Cowgirl_Luna

    Newcomer Cowgirl_Luna Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    33
    Location:
    Cologne
    Country:
    Germany
    Sorry, I don't know the Solution for your Problem. [​IMG]
    I have a Rune Factory 2 problem too, so I thought I could place it in your topic instead of opening another one. [​IMG]
    I have a Cyclo Evolution and my friend a TopToy DS. On both cards I have the same Problem, I can't save. Everytime I tried it yet I got the d**n sentence "Save Corrupted - Data erased".
    It happens without using the (I name it) checksum code und also if I use this checksum code.
    Has anybody an idea how I could get this game to work? I had been in generation 2 so it makes me very unhappy thats now broken. [​IMG]

    --------------------------------------------------------------------------------------
    edit: I had a lookup in my code-editor and I think it should be a single item.

    Hold Up = More experience (go forward levels),
    Hold Down = Less experience (go back levels),
    It is possible to go from 1 to 99 by going down.

    [​IMG]

    If you try to change more than one skill I think it could cause problems. I used the "all skill 99" code to get all skills maxed.
     
  3. iban88

    Member iban88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    230
    Country:
    United States
    well i got the save corrupt with a few of the cheats but these i know dont corrupt data
    save bypass
    max money
    max lumber
    1st gen , max love (although this one doesnt fully work only julia and mana have full 10 hearts the rest dont
     
  4. Cowgirl_Luna

    Newcomer Cowgirl_Luna Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    33
    Location:
    Cologne
    Country:
    Germany
    Maybe I've forgot to tell that this happened also if I >>ONLY
     
  5. iban88

    Member iban88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    230
    Country:
    United States
    o i didnt see that you said that XD
    well i have no idea whats wrong. i thought the cheats were what cause the issue.
     
  6. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    It would be better you start a new game with cheats and make sure the checksum code is never OFF~!

    iban88,
    are you using cycloDS? as far as i remember cycloDS was having issues with some of the cheat codes like inf water, health and etc [​IMG] ~!
     
  7. Cowgirl_Luna

    Newcomer Cowgirl_Luna Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    33
    Location:
    Cologne
    Country:
    Germany
    Nevertheless thanks for trying to help iban88. [​IMG]

    Elixirdream, i'll get it a last try. The 15th if I counted right. [​IMG]

    edit:
    Checksum code was on and it chrashed another time after saving... Seems that this game hates me. Now I have enough. If it won't be played, ok. I'll accept it now. [​IMG]
     
  8. iban88

    Member iban88 GBAtemp Regular

    Joined:
    Apr 22, 2009
    Messages:
    230
    Country:
    United States
    no elix. im using super card. =p
     
  9. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    as far as i recall it worked well on my DSTT [​IMG]
    i could save and could use the codes! during that time we don't even have any checksum code [​IMG]
    however, i only used the item pack, inf health, water, skills and some not so complicated codes [​IMG]

    would your SD CARD full? try download another copy of the game? format your SD

    iban88,
    IC [​IMG]
     
  10. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    EDIT: sorry for the double and triple post~! server was lagging
     
  11. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    EDIT: sorry for the double and triple post~! server was lagging
     
  12. Cowgirl_Luna

    Newcomer Cowgirl_Luna Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    33
    Location:
    Cologne
    Country:
    Germany
    Elixirdream it's nice that you take your time and try to help me. But I said it before, I tried with 2 different roms (from different places) and 2 different cards. In the first one (cyclo) is a 8 GB card - half full and in the other one (dstt) is a 4 GB card 1/4 full. So the topic that there is not enough space is a thing that's not possible. And with other games I didn't had a problem yet.
    Quit joking... For me it isn't funny. And if you play with some codes, why can't I play with only one - the checksum thing???

    Furthermore I don't feel to do it anothertime today. Don't bother... I've given it up that I could reach the end of this game. Nevertheless thanks for your effort. *hug* [​IMG]
     
  13. Moredeathex
    OP

    Newcomer Moredeathex Member

    Joined:
    May 4, 2008
    Messages:
    14
    Country:
    United States
    I tried turning on one code at a time, and it still doesn't work. I think the problem may be when I'm supposed to hold up. I tried doing it when doing nothing, on the menu, and while performing an action related to the skill I'm trying to raise. The reason I'm going through this trouble is because I want to max out all the skills except the crafting ones.
     
  14. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    Like i said earlier on~! cyclo surely did had a hard time on the codes~! Curley was the one reported that to me!
    i didn't make all the rune factory 2 codes but i did made some of them and it was tested on my DSTT (without any checksum code)
    Since, SD card being full was not an issue...game was not an issue...it could be I DONT KNOW WHAT

    you know what was the funny part ! 2 days ago someone was asking me how come cheats for dark spire doesn't work on his DSTT
    same codes.. same database it was working fine on my 1.17

    weird huh!? nevermind i will redownload the game and make a random check!
     
  15. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    EDIT: another double post [​IMG]

    ok just got the game work on my DSTT
    clean rom
    no previous save
    no previous .arp
    Code:
    codes activated:-
    RP Never Decrease
    Water Never Decrease
    Max/Infinite Lumber
    All Skills Level 99
    Level 99 Max Exp
    HP 999/999
    Vitality and Defense 99
    Strength and Attack99
    Magic Attack 100, Magic Def 38.....
    NO FREEZES! SAVE IS GOOD ABLE TO RESTART! CHECKSUM CODE WAS NOT ACTIVATED

    Code:
    RP Never Decrease
    Water Never Decrease
    Max/Infinite Lumber
    All Skills Level 99
    Level 99 Max Exp
    HP 999/999
    Vitality and Defense 99
    Strength and Attack99
    Magic Attack 100, Magic Def 38.....
    + 
    infinite rune points
    instant farming skill up
    backpack item are level 10
    hoe:instant max charge
    Time never increase 
    chapter 1 friendship max
    chapter 1 love max
    plot items
    equipped item
    backpack items become level 10
    Decided to give it a 2nd try! play a short while activated the cheats~!
    NO FREEZES! SAVE IS GOOD ABLE TO RESTART! CHECKSUM CODE WAS NOT ACTIVATED

    Third try all codes deactivated only activate exp modifier code - weapon
    However, the exp modifier code seem to have any effect on my DSTT
    NO FREEZES! SAVE IS GOOD ABLE TO RESTART! CHECKSUM CODE WAS NOT ACTIVATED

    Fourth try... after deactivating the codes i make a save and restart, everything seems to be FINE [​IMG]

    Moredeathex,
    the better solution would be learning how to make/edit those codes and customise your own cheat database just to maximise all non-crafting skills
    http://gbatemp.net/index.php?showtopic=116242
    or
    unless someone out here who is nice willing to help you [​IMG]
     
  16. Cowgirl_Luna

    Newcomer Cowgirl_Luna Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    33
    Location:
    Cologne
    Country:
    Germany
    Tried it with no$gba and there it also won't work. I think its the rom that causes the problem. But if it's so... Why both that I have cause the same problem?!? I've no idea any more. [​IMG]

    Lucky you [​IMG]
     
  17. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    wait a minute? no$gba also doesn't work? you can't generate save via no$gba? did you set the NDS CATRIDGE BACKUP MEDIA as AUTO?

    by the way you are talking about the one and only rune factory 2 (U) right? hmmmmm it sure is weird

    anyway check your PM [​IMG] i will send you my firmware as well~! it is 1.17 however use at your own risk (just incase you got a fake DSTT) which i doubt so [​IMG]
     
  18. Cowgirl_Luna

    Newcomer Cowgirl_Luna Member

    Joined:
    Mar 25, 2009
    Messages:
    33
    Location:
    Cologne
    Country:
    Germany
    have replaced the old 1.17 through yours. seems to work now. Hope it stays working. [​IMG] thx [​IMG]
     
  19. elixirdream

    Member elixirdream GBAtemp Legend

    Joined:
    May 27, 2008
    Messages:
    10,007
    Location:
    6th Dimention
    Country:
    Malaysia
    HooooRAaaaaaaaaaaaaYYY!
    finally
     

Share This Page