Ripping problem with wii

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by dragon_slayerxd, May 21, 2013.

  1. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    I have usb loader, cfg loader, wiiloader installed it freezes when I install a game to rip. My games play fine, my usb games load fine gamecube fine etc. I was wondering what's the problem I think is an ios problem I previously posted another thread here is the link. http://gbatemp.net/threads/ripping-...gx-and-config-usb-loader.347554/#post-4637359 I installed a few other Ios' people suggested... Still the problem is there it freezes around 2 percent idk why... Is not my laser disk reader for sure. Cause the games work fine. I'm sure is an Ios problem please help i'm going to get a 2 tb hard drive and I plan to back up my games there.
    THis is a video similar to my issue I found on youtube thanks I would love if u could help me :D
     


  2. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    Run chkdsk on your external hard drive just to verify that its working 100%. I know you say it's working fine because games installed on it already are working fine but it could be that when its ripping a game to your hard drive that its running into a bad block/sector and that is why its freezing. I've had this happen on drives of mine when i was transferring games on my computer from one drive to another and wiibackup manager showed it failing on a certain game every single time i tried to transfer it. It turned out to be a few bad blocks/sectors.

    Also what format is your drive. WBFS/FAT32/NTFS?

    What brand/model?

    Also what versions of usb loader gx,cfg loader wiiloader are you using? It could be that you are using an outdated version that might have a "ripping" bug in it or something.
     
  3. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    I doubt that is the problem as I tried this on my usb before and worked my currrent one im using is a sandisk 32 gb usb and I used it before. I can install games I downloaded just fine, It could download them to just recently Idk what happened is in fat 32 foramt for my gc and wii games. As for usb loader version I'm not sure i think 4.3 also wii flow is 4.1 and this is what I have so far in my usb loader Dios mios v.2.9 rev1214 IOS249 (rev 21010) (d2x v10beta52 base 56) This is what I have is it enough for u to help?
     
  4. PsyBlade

    PsyBlade Snake Charmer

    Member
    2,204
    254
    Jul 30, 2009
    Gambia, The
    Sol III
    did you run the disk check?
     
  5. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    Yes I did, I ran the disk on my usb and still the same problem .... Can anyone explain if I can run a program on my wii to check if any of the ios in my wii have a problem or whats going on? I would really like to solve this issue
     
  6. Gabelvampir

    Gabelvampir Free Mars!

    Member
    455
    48
    Mar 17, 2009
    Gambia, The
    K-Town
    You can run the syscheck homebrew program, it lists info about your system and all your IOSes.
    And it writes that data to a file on your SD card. For analysis it would be best to post the output here, but please enclose it in spoiler tags so it does not clutter up the thread.
     
  7. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    is syscheck a program I install in the homebrew? and okay it writes it in a notepad program or what? and by output you mean the one from the syscheck? I will put it here if I get it running .... That would help a lot in my quest for an answer huh?
     
  8. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    I used syscheck 2.0
    Warning: Spoilers inside!
     
  9. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    So no one has any solutions? I would like help on this....
     
  10. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    Update your wiiflow to the latest.You can get it from the following link.
    http://code.google.com/p/wiiflow/downloads/list

    You said you tried other loaders as well and they had the same issue. What versions of those loaders were you using?


    Also is it just one game causing issues or all games?
    Also check to make sure the game(s) are not heavily scratched or have a lot of smudges/fingerprints on them.Scratched discs and smudges will cause issues when ripping the games.

    Also what is the brand of hard drive your using and the model # of it? It could be incompatible with usb loaders on the wii and that's the issue your running into.
    If you've got another drive to test out try it or even use a flash drive that's big enough to hold a game or so.

    Another thing you could try is using different cios versions.Me personally i only use d2x v8 final on my wii and never had a single issue with it. If i try any version above 8 the drive i use will quit working and no usb loader can even load it. So use modmii and get d2xV8 final of all the cios you use and give that a try. If it doesn't work you can also go back to your current version with no harm done at all.
     
  11. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    I use usb loader gx preferably, and I tried all the loader cfg, wiiflow, and usb which leads me to be a iso, I uploaded a list of my system using syscheck, under the spoilers tag. Also And all my games, and also I use a 32 gb usb sandisk and I have d2xv10 ,so I don't know if that is the problem... And tell me if there is another problem under the tags where I put my system's iso.
     
  12. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    I didn't see any cios problem but you could try using a different version of the cios and see if that helps the issue. I would recommend d2xV8 final.
     
  13. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    hmm I would try it, and see if this works, a note my ripping issue started before I put any d2xversion... So that's why I assumed it was a cios issue
     
  14. Lgin

    Lgin Newbie

    Newcomer
    3
    0
    May 29, 2013
    Guatemala
  15. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    w
    would this let me rip cds from the usbloader or on;y hbc clean rip, cause my issue is that Ican't rip from any loader that I use.
     
  16. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    got it but it says ios 58 is installed but not in use, so is that my main problem if so how do I make it be useful? I know reinstall the hbc but how do I do that can anyone give give me specific instructions? thank you guys I think I finally figured the issue now how do I solve it...
     
  17. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    Use modmii and download the hackmii installer then just run it from the HBC.Make sure when it gives you the option to install the HBC that it uses ios58 for the install.

    From your syscheck scan it looks like you already have the latest version of ios58 but if you wanted to download the latest version from modmii again you could and reinstall it just to make sure.
     
  18. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    I dd reinstall put the newest ios 58, and also put the hbc again, I get the this ios is installed but not in use message in cleanrip so what does that mean? What am I doing wrong? Help? and is anything in my syscheck lists look off to you? Like I saw a few trecha bugs so Idk if that can interfere I'm lost, and confused...:(
     
  19. icebrg5

    icebrg5 GBAtemp Addict

    Member
    2,326
    41
    Apr 1, 2007
    United States
    Looking at your syscheck i did notice something off.

    It shows you having ios90.

    There is no ios90 at all so how its saying you have it i have no idea.


    Use modmii and from the main menu select SU. You can drag and drop your syscheck.csv file into modmii and it will update any ios that need updated. Download whatever it recommends and then install the wad files.
     
  20. dragon_slayerxd
    OP

    dragon_slayerxd GBAtemp Regular

    Member
    132
    3
    May 7, 2013
    United States
    Houston, Texas
    okay I will do that, and when it updates will it uninstall the ios90? or update everything?