retroarch picodrive problem

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by fenderjaguar, Apr 16, 2017.

  1. fenderjaguar
    OP

    fenderjaguar GBAtemp Fan

    Member
    315
    52
    Sep 19, 2015
    I am using a new 3DS with A9LH and 11.3.0-36E. When I use picodrive, I think there is some kind of vsync issue, as I see tearing, but only in the top 5% of the screen. I am using the latest nightly version and have used various others.

    Does anyone know how to solve this? Also, I try using Genesis plus GX, but it's sometimes stuttering and alsmost like a horizontal and vertical tearing of some sorft, unless you play around bringing the menu up and cancelling it.
     
  2. xxangelxx

    xxangelxx Member

    Newcomer
    33
    2
    Jan 22, 2015
    Gambia, The
    use older versions, the new ones are all crap.
     
  3. BL4Z3D247

    BL4Z3D247 GBAtemp Stoner

    Member
    1,699
    417
    Oct 22, 2008
    United States
    I'm so high, I don't even know!
    Try setting "Frame delay" to "1".
     
    fenderjaguar likes this.
  4. fenderjaguar
    OP

    fenderjaguar GBAtemp Fan

    Member
    315
    52
    Sep 19, 2015
    Hah, that seems to be perfect now, thanks!
     
    BL4Z3D247 likes this.
  5. kristianity77

    kristianity77 GBATemp old fogey

    Member
    1,431
    378
    Jul 10, 2003
    Bewdley, UK
    Where is the option to have frame delay 1? Is this only in the full retroarch release? I m using picodrive that I downloaded through FBI titles list and can't see any options like this.
     
  6. fenderjaguar
    OP

    fenderjaguar GBAtemp Fan

    Member
    315
    52
    Sep 19, 2015
    Yeah, I'm using the retroarch wrapper, I think is what it is.

    I didn't think you could run this under anything else? Go to the middle cog icon > video > frame delay is at the bottom of the list.

    Funnily enough, I notice that "0" (the default) on O3DS is fine. But N3DS seems to need that setting on 1
     
    Last edited by fenderjaguar, May 13, 2017