Resident Evil 4

Discussion in 'Wii - Console and Game Discussions' started by Wiiiiiiii, Dec 5, 2008.

Dec 5, 2008

Resident Evil 4 by Wiiiiiiii at 7:04 PM (1,148 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. Wiiiiiiii
    OP

    Newcomer Wiiiiiiii Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    Hi guys, does anyone know if a PAL (and real) Resident Evil 4 work on a japanese wii with wiikey?

    Also, before i consider buying it, is it any good? coz its a port and all that...
     
  2. tomqman

    Member tomqman This Is Everyone's Fault But Mine.

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    894
    Location:
    Isle Of Wight
    Country:
    United Kingdom
    yer should work fine, also if you have not played resi 4 before you will get a great fun out of it otherwise you will be amazed of the controls
     
  3. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    Not sure if this applies only to PAL console but make sure you TV is in 60krtz before playing otherwise it will lock up.
     
  4. MADKATZ99

    Member MADKATZ99 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Dec 9, 2005
    Messages:
    839
    Location:
    AUS
    Country:
    Australia
    yeah, in 50hz the screen flickers untill you select a file at the typewriter and freezes.

    defo worth buying!! Best game on the wii.. The wii controls make it 100% better!!! Mmmm gotta love killing those zombies

    bring on RE5!!!
     
  5. Wiiiiiiii
    OP

    Newcomer Wiiiiiiii Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    i have a japanese wii tho, not a pal one, just to clarify.

    also how comes it only works with 60 krtz? and how do i change setting to 60 krtz?
     
  6. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    Dont worry about the 60hrtz thing. It only applies if you are in a PAL territory.
     
  7. Wiiiiiiii
    OP

    Newcomer Wiiiiiiii Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    but i have a japanese wii and am living in england
     
  8. Wiiiiiiii
    OP

    Newcomer Wiiiiiiii Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    also will the game work if my wii is 3.1J? my wiikey is 1.9 nevertheless.

    any help appreciated and good morning to all u europeans out there
     
  9. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    Why not get the US version instead?
     
  10. Wiiiiiiii
    OP

    Newcomer Wiiiiiiii Member

    Joined:
    Nov 29, 2008
    Messages:
    45
    Country:
    United Kingdom
    partly coz i want to avoid importing from different countries (pound kinda bad atm) and partly because of this link:

    http://wiki.gbatemp.net/wiki/index.php/Wii...patibility_List

    if u click on ntsc J i find that the PAL resident evil 4 works on a JAP wii.

    However, it says it has been tested on a 2.2J wii (mine is 3.1J) and i dont know if ISOs means homebrew or real games.

    any help appreciated [​IMG]
     
  11. Edgedancer

    Member Edgedancer Director of Moon based operations

    Joined:
    Oct 2, 2006
    Messages:
    2,641
    Location:
    Canberra
    Country:
    Australia
    ISO is a disk image, the thing you burn. IOS is the wii's system software. Residnet Evil 4 was around before there were mandatory IOS requirements for the games.
    If it says that the game plays on 2.2J formware. it WILL work on your console.
     

Share This Page