1. CTCaer

    OP CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    These videos actually help.

    Can you try by connecting the sd card to your mac?
    Or is that the only possible way to add files to your sd?

    It seems like a corruption. If a payload is corrupted it halts the cpu and stays on a black screen forever.

    What filesystem you use for your sd card btw?
     
  2. Midnightkey

    Midnightkey Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 3, 2018
    Messages:
    24
    Country:
    Austria
    How do auto boot work? I dont must inject the payload every time?
     
  3. Skonikol

    Skonikol GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    120
    Country:
    Russia
    When copying update.bin the same thing happens when you connect to the imac. I used ftp for clarity. The card is in exfat format. Tomorrow I will try another sd and fat32. I do not rule out problems with sd, although at autoboot through a third-party payload everything works well. After checking I will write here the result.
     
    Last edited: Sep 27, 2018
  4. nWo

    nWo The Game Master
    Member

    Joined:
    Oct 20, 2016
    Messages:
    429
    Country:
    Mexico
    Hey all. Well, I got a question.

    I'm still not banned. I did a full backup (5.1) about two months ago with Hekate. Still on fw 5.1 but, up until fw 6.0 came out, I was going to the eshop and playing online with legit games. All cfw was offline (hekate ans SX). My question is, can I restore that old backup without N knowing I went "back in time" in some way? I mean, would they be able to see that I entered the eshop "X" number of times? Or is it good to go?

    And lastly, I can't use xor.play.kip with hekate, why? I already did the steps on rajNX and it worked but here, nothing

    Thank you for your amazing work.
     
  5. Maupiti

    Maupiti GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Sep 16, 2018
    Messages:
    165
    Country:
    France
    You have to inject Hekate everytime, Autoboot is which CFW or whatever .bin you want to load automatically...
     
    Midnightkey likes this.
  6. Skonikol

    Skonikol GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    120
    Country:
    Russia
    So, today I bought a new SD card (exfat), and also checked for a small SD in fat32 - update.bin works fine.
    You were right, my card is corrupt. Although it works fine in the console. Sorry to bother you.
    I still have one question off topic: how do I fix it correctly? And is that even possible? Can be formatted at a low level?
    Thank you!
     
  7. CTCaer

    OP CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    If the corruption is on fs level, windows can normally fix it with a repair.
    If not a simple format is ok.

    If the problem is on bad sectors level, it will need a low level format with windows formatter, so it can mark the bad sectors.

    Dunno if any advanced tools for mac though. You can use bootcamp if you like.
     
    Skonikol likes this.
  8. Skonikol

    Skonikol GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    120
    Country:
    Russia
    That's exactly what I'll do. Thanks again!
     
  9. hohosanta69

    hohosanta69 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    I'm having an issue with 4.2, getting the Failed to Mount SD card (fatfs error 13).

    128GB exfat, 32K cluster size, error check finds no issues in windows. Works fine in switch as well.
     
  10. CTCaer

    OP CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    Can you press the place where the sd card reader connector is and try to launch sth while pressing it?
    It's marked here:

    [​IMG]
     
  11. hohosanta69

    hohosanta69 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    Tried a couple times, no difference. Switch is in mint condition and has been babied.
     
  12. bundat

    bundat ¿
    Member

    Joined:
    Jul 25, 2018
    Messages:
    438
    Country:
    Antarctica
    -snip-
    Wrong post, please ignore
     
    Last edited: Sep 28, 2018
  13. key1340

    key1340 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 6, 2015
    Messages:
    192
    Country:
    United States
    32K cluster size on exfat is not supported. Format the SD card to default allocation size and it will work.
     
  14. CTCaer

    OP CTCaer Developer
    Developer

    Joined:
    Mar 22, 2008
    Messages:
    1,154
    Country:
    Greece
    Oh. Good catch didn't see it.
    FAT32 -> 32KB (no matter the card size)
    exFAT -> 128KB (no matter the size)
     
  15. hohosanta69

    hohosanta69 Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 14, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Canada
    Ooof I actually meant 32MB. Thanks for the tip, I'll reformat to 128KB.

    *Edit - Yup, that resolved it. Thanks key and ct.
     
    Last edited: Sep 28, 2018
  16. Laja X

    Laja X Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    13
    Country:
    Hungary
    Hi guys. :)
    I need some help with hekate_ipl.ini setup.
    I had a fully working exFAT sd setup with ReiNX.
    Im using R4S dongle with advanced fw.
    Hekate CTCaer 4.2 booting up normal, then I must manualy launch ReiNX from Hekate.
    Please help setup autoboot chainloading. I tried many .ini config, but still I got black screen after Hekates bootlogo.
    If I manualy start, its working just fine.
    My actual .ini looks like this, referred to the template:

    [config]
    autoboot=1
    bootwait=3
    customlogo=1
    verification=2

    [ReiNX Full]
    kip1=ReiNX/sysmodules/loader.kip
    kip1=ReiNX/sysmodules/sm.kip
    kip1=ReiNX/sysmodules/fs_mitm.kip
    kip1=ReiNX/sysmodules/pm.kip

    ReiNX.bin is located in Hekates bootloader/payloads folder. My .ini file is located in bootloader/ini folder.
    The autoboot config "ReiNX Full" is enabled in Hekate.

    Thanks in advance!
     
  17. tom2199

    tom2199 GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Apr 23, 2015
    Messages:
    154
    Country:
    Gambia, The
    I think this would work:
    [ReiNX Full]
    payload=bootloader/payloads/ReiNX.bin
     
    Laja X likes this.
  18. Laja X

    Laja X Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    13
    Country:
    Hungary
    Yeahhh.. :D

    That was the magic touch..

    Thanks a lot. I overcomplicated a bit.. :)
     
  19. Laja X

    Laja X Member
    Newcomer

    Joined:
    Sep 17, 2016
    Messages:
    13
    Country:
    Hungary
    Sorry for the duplication.. :/
     
  20. Skonikol

    Skonikol GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    May 25, 2017
    Messages:
    120
    Country:
    Russia
    I wanted to do that after the appearance customlogo appeared menu Hekate for further action.
    I created an ini file with a download of Hekate and put autoboot. But in this case customlogo goes into recursive loading until I press the vol button.
    Is it possible to fix it with some configurations?
     
    Last edited: Sep 29, 2018
  21. Quicksilver88

    Quicksilver88 GBAtemp Advanced Fan
    Member

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    616
    Country:
    United States
    @Skonikol ..............There is a util that I have been using forever called the Panasonic SD CArd formatter. Its a PC or Mac util that formats SD cards and can do what is considered a lower level format and bad sector lock. Here is the link for the Mac version https://www.sdcard.org/downloads/formatter_4/eula_mac/

    Might help you recover that bad card.
     
    klear and Skonikol like this.
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Payload], Hekate, CTCaer