R4i SDHC Kernel update 1.19b March 30

Discussion in 'R4 DS' started by Burrito84, Mar 31, 2010.

Mar 31, 2010
  1. Burrito84
    OP

    Newcomer Burrito84 Newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Apparently they released a new Kernel update for R4 cards, I'm trying it right now see if i get any freezes on pokemon soul silver US

    (This is not a ROM site) just linking a kernel upgrade
    http://www.r4i-sdhc.com/indexe.asp



    Edit: Hmm, been playing for over 45 mins and no freeze yet o.o i hope this is the real deal! :3 I'll keep posting if i get a freeze or anything.
     
  2. nimmegil

    Newcomer nimmegil Member

    Joined:
    Mar 30, 2010
    Messages:
    15
    Location:
    Arcadia
    Country:
    France
    i've already played 4hours without freez (US rom with french translation)
     
  3. Burrito84
    OP

    Newcomer Burrito84 Newbie

    Joined:
    Oct 6, 2009
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Ohh, nice me too i'm 1 hour in and no freeze, this is awesome^^
     
  4. Dangy

    Member Dangy Twisting Your Mind & Smashing Your Dreams

    Joined:
    Apr 5, 2009
    Messages:
    1,391
    Country:
    United States
    A new R4 kernel!? O___O
     
  5. divvy123

    Newcomer divvy123 Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United Kingdom
    do you know if warioware diy microgames save on this irmware because on most flashcarts it fails to save microgames
     
  6. fgghjjkll

    Member fgghjjkll GBATemp MegaMan

    Joined:
    Jul 7, 2008
    Messages:
    2,040
    Country:
    Australia
    This is probably a acekard clone or some shit like that. Can someone confirm the contents of the firmware?
     
  7. laxman0220

    Member laxman0220 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    417
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    It's actually a dstt clone, i have it and ya, the games work
     
  8. meo0o0111

    Newcomer meo0o0111 Newbie

    Joined:
    Mar 31, 2010
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    how do you install this on your r4? i have the original r4 so idk if this even works on mine does it? i tried copying and pasting over but it wont turn on and i get the error missing ds menu.dat
     
  9. fearofshorts

    Member fearofshorts GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 12, 2009
    Messages:
    479
    Location:
    Melbourne
    Country:
    Australia
    I think it'll only work on other AceKard clones. But it is interesting that an R4 clone has had a new firmware.
     
  10. basher11

    Member basher11 GBAtemp's Official Vocaloid Lover

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4,382
    Country:
    United States
    i only found a infolib.dat in there XD

    its called GAMEINFO
     
  11. laxman0220

    Member laxman0220 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    417
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Guys this firmware only works on the r4 from r4i-sdhc.com, it will not work on any other r4.

    This card has been getting firmware updates every month [​IMG]
     
  12. rikrik

    Newcomer rikrik Member

    Joined:
    Dec 17, 2005
    Messages:
    14
    Country:
    Netherlands
    I've played it, and it saves [​IMG]
     
  13. jack969

    Newcomer jack969 Member

    Joined:
    Mar 13, 2010
    Messages:
    22
    Country:
    Australia
    I've completed the game (10hrs) on this new firmware and it didn't freeze once.
     
  14. rockerzz182

    Member rockerzz182 GBAtemp Regular

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    164
    Location:
    Pixel City
    Country:
    Philippines
    this is not a fake r4..its original..they have update of firmware atleasy 2x a month..its a great flashcart
    i enjoy playing wario diy now..=D
     
  15. SwiftDS

    Newcomer SwiftDS Member

    Joined:
    Mar 17, 2010
    Messages:
    27
    Country:
    United Kingdom
    LOL, I just happen to have one of these laying around, never opened. Already got my AceKard though, figure I'll pass this along to another family member who wants to play some Pokemon.

    So what exactly is this card a clone of? Obviously not the R4 in anything but name.

    You'd think if they were releasing their own firmware they'd not need to clone names, but I guess there's still money in using the R4 brand.
     
  16. laxman0220

    Member laxman0220 GBAtemp Fan

    Joined:
    Sep 24, 2009
    Messages:
    417
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Don't talk when you don't know shit. This isn't the original r4. It's a clone. It's just a really good clone. The original r4 sucks now and the original never supported sdhc or dsi.
     
  17. divvy123

    Newcomer divvy123 Member

    Joined:
    Sep 13, 2009
    Messages:
    26
    Country:
    United Kingdom
    I've tried multiple times and when i save a microgame it seems that it does not actually save and that it shows as an empty box, eny ideas?
     
  18. Rafaramos

    Newcomer Rafaramos Member

    Joined:
    Mar 28, 2010
    Messages:
    11
    Location:
    Brazil Racoon City
    Country:
    Brazil
    But remember: this update works only in the new R4i-SDHC, with the V1.4 mark.
    And extract the savlib and GAMEINFO to your old R4i does not works, even renaming GAMEINFO.
     
  19. JadeX

    Newcomer JadeX Member

    Joined:
    Feb 21, 2010
    Messages:
    37
    Country:
    Switzerland
    Hmm..
    Alice in wonderland still doesn't seemed to work . The enemies can't be killed .
     

Share This Page