1. YouShouldHelpMe

    OP YouShouldHelpMe Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    11
    Country:
    I currently have a 3ds with the version 5.1.0-11E and I heard that only versions 4.5-4.0 work.
    However I also heard that version 6.0 works as well.

    So is there any way I can get the gateway 3ds to work on my 3ds?
     
  2. drfsupercenter

    drfsupercenter Flash Cart Aficionado
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2008
    Messages:
    1,907
    Country:
    United States
  3. Pedeadstrian

    Pedeadstrian GBAtemp's Official frill-necked lizard.
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    3,957
    Country:
    United States
    When you read that 6.0 works, you were reading about the blue card, which is basically an R4 clone. The red card is the one that only works from 4.1-4.5, and is the one you use to play 3DS games.
     
    YouShouldHelpMe and Rydian like this.
  4. Schizoanalysis

    Schizoanalysis From somewhere inside the rabbit hole...
    Member

    Joined:
    Jun 23, 2009
    Messages:
    2,799
    Country:
    Buy a new 3DS?
     
  5. Seratonin

    Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    They said at some point they will support versions 5-6.1. Check the website. ;)
     
    YouShouldHelpMe likes this.
  6. Pedeadstrian

    Pedeadstrian GBAtemp's Official frill-necked lizard.
    Member

    Joined:
    Oct 12, 2012
    Messages:
    3,957
    Country:
    United States
    They can say whatever they want. That doesn't mean it'll happen any time soon, or at all. If you really wanna play games, but don't wanna buy them, I recommend selling your current console and getting a new or second-hand 4.1-4.5 model. ~80 on my Gateway so far and am loving it.
     
  7. Seratonin

    Seratonin GBAtemp Regular
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2012
    Messages:
    168
    Country:
    United States
    It's still worth waiting for in my opinion.
     
  8. Champo

    Champo Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Jun 28, 2013
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I thought that as long as you had it updated UP TO 4.x it would work. I'm still running on firmware 3.x, so no go for me?
     
  9. YouShouldHelpMe

    OP YouShouldHelpMe Member
    Newcomer

    Joined:
    Mar 2, 2013
    Messages:
    11
    Country:
    Thanks for all the responses. I've decided I will wait it out since gateway is a new chip and they are working on allowing the chip to work on newer versions.
    My 3ds is also a LoZ 25th anniversary and I don't plan on selling it or buying a new 3ds.
     
  10. Spzjulien

    Spzjulien GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Sep 8, 2012
    Messages:
    329
    Country:
    France
    allways same question.....
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - (gateway), question, Quick