QUESTION!!!A9lh

Discussion in '3DS - Flashcards & Custom Firmwares' started by Michael Maistro, May 25, 2016.

  1. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    I try to install a9lh using this one https://github.com/Plailect/Guide/wiki/Part-5-(arm9loaderhax).
    Everything went from part 1 to part 5 but now im stuck at part 5 section 4. I did everything it wrote watched it multiple times.So when im at booting i hold start to boot Dec9 but it doesn"t boot it.If i hold start it just boots in sysnad... please help :)
     
  2. Quantumcat

    Quantumcat Dead and alive

    Member
    11,594
    6,233
    Nov 23, 2014
    Australia
    Canberra, Australia
    Try L & Start. Might not help - mine needs L being held, but I think because I am using an older CFW. Also check you have Start_Dec9.bin in luma/payloads.
     
    Last edited by Quantumcat, May 25, 2016
  3. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    Thanks for the reply when i try L+start i just get a black screen nothing more :(
     
  4. HiddenRambler

    HiddenRambler GBAtemp Regular

    Member
    147
    329
    Nov 20, 2015
    Make sure you did the section 1(Preparatory work) step 12 including the renaming part.
     
    Quantumcat likes this.
  5. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    did everything from 1-12 again still boots in sysnad when i hold start :(
     
  6. HiddenRambler

    HiddenRambler GBAtemp Regular

    Member
    147
    329
    Nov 20, 2015
    Has a9lh been installed (upto section 3) been done successfully? when it boots to sysnand what does it show as the version in settings app?

    Edit:
    If its ignoring the start button either the start_dec9.bin doesnt exist or its Luma3DS is not booting.
     
    Last edited by HiddenRambler, May 25, 2016
  7. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    In sysnad it says : Sys 9.2.0-20E
    Maybe its the luma that s not booting :/ but if i press select the options does show
     
  8. HiddenRambler

    HiddenRambler GBAtemp Regular

    Member
    147
    329
    Nov 20, 2015
    Looks like Luma is working.

    Try deleting the existing start_dec9.bin and downloading a new copy and doing the step again.

    If that doesnt work rename it to x_Dec9.bin and hold down the X key while booting to see if that works.
     
  9. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    tried i deleted downloaded whole zip file extracted Decrpyt9wip and renamed to x_Dec9.bin still just sysnad
     
  10. astronautlevel

    astronautlevel Finding a reason, waiting for a miracle

    Member
    4,044
    5,085
    Jan 26, 2016
    United States
    That Nightly Site™
    If you named it x_dec9.bin hold x when booting.

    Show us your payloads folder, I suppose.
     
  11. HiddenRambler

    HiddenRambler GBAtemp Regular

    Member
    147
    329
    Nov 20, 2015
    Sorry not trying to insult you but want to confirm that you tried the following two options exactly?

    1) Download Decrypt9WIP Extract bin to rename to start_Dec9.bin, then boot with 'start' pressed.
    2) Download Decrypt9WIP Extract bin to rename to x_Dec9.bin, then boot with 'X' pressed.

    and neither worked?

    Try holding down y to see if emunand9 will start.
     
    Quantumcat likes this.
  12. Kyojin

    Kyojin #include "brain.h"

    Member
    467
    232
    Sep 7, 2015
    France
    Can you hold start (or X now) before pressing the power button (and keep pressing it)? Just to be sure you press it on time and not too late on boot.
     
  13. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    luma/payloads: start_Dec9.bin, x_Uncart.bin y_EmuN9.bin

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    tried it still sysnad

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    nope not even emunand works :O
     
  14. HiddenRambler

    HiddenRambler GBAtemp Regular

    Member
    147
    329
    Nov 20, 2015
    It sounds as if luma cant see the payloads. Can you double check the directory names? The folder names for luma or payloads might be wrong.
     
  15. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    I didnt change anything i followed the guide
     
  16. HiddenRambler

    HiddenRambler GBAtemp Regular

    Member
    147
    329
    Nov 20, 2015
    I'm out of ideas I'm afraid.

    Could you post screenshots of the SD card root and the /luma/payloads folders . it might help see any possible problems?
     
  17. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    ok ok will do :D

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    SD Root part 1: http://www.pic-upload.de/view-30756144/root1.png.html , SD ROOT PART 2 http://www.pic-upload.de/view-30756148/root2.png.html ,Luma part 1 http://www.pic-upload.de/view-30756154/luma1.png.html ,
    Luma part 2 http://www.pic-upload.de/view-30756157/luma2.png.html
     

    Attached Files:

  18. astronautlevel

    astronautlevel Finding a reason, waiting for a miracle

    Member
    4,044
    5,085
    Jan 26, 2016
    United States
    That Nightly Site™
    HiddenRambler and Akira like this.
  19. Michael Maistro
    OP

    Michael Maistro Member

    Newcomer
    48
    2
    May 24, 2016
    Hungary
    can you write me a very noob friendly tutorial to that sadly my windows is in german i cant find it :S
     
  20. astronautlevel

    astronautlevel Finding a reason, waiting for a miracle

    Member
    4,044
    5,085
    Jan 26, 2016
    United States
    That Nightly Site™
    http://kb.winzip.com/kb/entry/26/