questino about cycloDS

Discussion in 'CycloDS' started by DJPlace, Sep 4, 2008.

Sep 4, 2008

questino about cycloDS by DJPlace at 5:26 AM (1,211 Views / 0 Likes) 10 replies

  1. DJPlace
    OP

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,479
    Country:
    United States
    the more games i put on a mirco sd card does it run slower?

    also what's the difference between white and black?

    also do i have to update it as soon as i get it?

    thanks for your replys in advance.
     
  2. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    1. Nope. However, you might be unable to save if your MicroSD is really filled to the brim.
    2. Nothing, besides the color obviously.
    3. You should.
     
  3. DJPlace
    OP

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,479
    Country:
    United States
    i foget one more question how much room does a save take? 1 gig each game?

    i have 1.79 gig's of games i'm going but in my flash cart so... i hope it does not take up that much room.
     
  4. claudekennilol

    Member claudekennilol GBAtemp Regular

    Joined:
    May 9, 2008
    Messages:
    239
    Country:
    United States
    lol, no each save only takes 512 kb, not 1gb.
     
  5. DJPlace
    OP

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,479
    Country:
    United States
    ok thanks now i got couple more question. let me see...

    oh yeah

    what is the real time save i'm hearing of?

    the real time save is only in beta right?

    and if i wanted to use saves like from nogba and i convet them to the cyclon ds the game data for example puyo puyo 15th does saves have threre own folder?
     
  6. Vincent T

    Member Vincent T GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    504
    Location:
    San Jose, California
    Country:
    United States
    Real Time Save: It lets you save whenever you want. to activate it hold select before loading a game then it will say "real time save enabled"
    Real Time save is for both Betas and normal
    and i dont understand your 3rd question
     
  7. Link5084

    Member Link5084 Sword & Shield at your service

    Joined:
    Aug 6, 2008
    Messages:
    1,367
    Country:
    United States

    This is exactly happening to me. I did fill my microSD to the brim and yet when I try to activate RTS, it wont let me.
     
  8. Vincent T

    Member Vincent T GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Jul 22, 2008
    Messages:
    504
    Location:
    San Jose, California
    Country:
    United States
    It doesnt let you cuase you dont have enough room... the real time save file takes alot more space then a normal save...
     
  9. DeMoN

    Member DeMoN GBAtemp Guru

    Joined:
    May 12, 2004
    Messages:
    7,647
    Country:
    United States
    To answer your third question, you have to convert the save from RAW format (that No$GBA uses) to CycloDS format.

    To do so, use this online converter, it's really easy and straightforward.
    http://www.shunyweb.info/convert.php

    No you do not need another folder for saves. The is stored wherever the ROM is stored.


    A real-time save takes up 4.7 MB, which is roughly 9 times as much as a regular save. So don't abuse it.
     
  10. DJPlace
    OP

    Member DJPlace P!ssed OFF Pyscho of GBA!!

    Joined:
    Apr 16, 2008
    Messages:
    4,479
    Country:
    United States
    ok thanks again everyone now it should come in the mail today or tommrow. (i'm hopeing today...) so i'll let you know.
     
  11. EmperorOfCanada

    Member EmperorOfCanada GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 4, 2008
    Messages:
    1,478
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    We are waiting with baited breath
     

Share This Page