QuakeII for wii

Discussion in 'Wii - Emulation and Homebrew' started by JussiPik, May 18, 2009.

May 18, 2009

QuakeII for wii by JussiPik at 2:09 PM (2,362 Views / 0 Likes) 18 replies

  1. JussiPik
    OP

    Member JussiPik GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    264
    Country:
    Finland
  2. pika9323

    Member pika9323 GBAtemp Fan

    Joined:
    Nov 23, 2008
    Messages:
    408
    Country:
    Germany
    Awesome.
    But i think most people will say:
    Make Quake 3 arena with Internet Play.
     
  3. JussiPik
    OP

    Member JussiPik GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    264
    Country:
    Finland
    well i think it could be nice to have every quake on the wii [​IMG] exept Q4 ofcourse.
     
  4. eSquire

    Newcomer eSquire Advanced Member

    Joined:
    May 12, 2009
    Messages:
    65
    Country:
    Australia
    Make Quake 3 Arena with internet play.

    ...

    It had to be done.
     
  5. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    Honestly, I could care less about Quake 3. Anyone played QuakeLive? Its Quake3 with internet play, for free.

    Quake 2? Now we're talking. This was, and still is, one of the best iD games ever made. The single-player experience was unlike anything before it, and I encourage everyone to give this a try once its complete. The multi-player had so many new factors and really took a long time to get 'stale'. If MP was added, it would be one of the best games on wii. Period.

    Kudos to the coders for making this possible. I just love what's become of the Wii Homebrew scene. [​IMG]
     
  6. JussiPik
    OP

    Member JussiPik GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    264
    Country:
    Finland
    @eddie_brock, i totally agree with everything you said.
     
  7. Stroganoff

    Newcomer Stroganoff Member

    Joined:
    Mar 30, 2009
    Messages:
    23
    Country:
    Germany
    Looking for another challenge? Pick the best of these Quake 2 Engine Derivatives to port over to the Wii, thus providing even better graphics for Quake 2.

    http://en.wikipedia.org/wiki/Id_Tech_2#Derivative_engines

    Or even port "CodeRED: Alien Arena" and "War$oW" (both Q2 engine) to the Wii!
     
  8. matriculated

    Member matriculated GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 27, 2007
    Messages:
    598
    Country:
    Canada
    Yeah! I miss the spirally rail gun from Q2! ...and all the maps!
     
  9. Justin121994

    Member Justin121994 Bitcoin. coinbase.com/andrew

    Joined:
    Jan 12, 2009
    Messages:
    808
    Location:
    Ontario, CA
    Country:
    United States
    How do you make this work. No readmii or anything.

    WEll i have the pak files awith the folder in root.Anybody got this to work?
     
  10. JussiPik
    OP

    Member JussiPik GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 3, 2008
    Messages:
    264
    Country:
    Finland
    @justinrocks123, put the "baseq2" folder to the root of your SD.
     
  11. WhiteWingedKnigh

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    This won't load at all, could anyone give instructions?

    I click to load the app, adn then returns me to HB channel
     
  12. fishears

    Member fishears fishears

    Joined:
    Sep 28, 2008
    Messages:
    694
    Country:
    United Kingdom
    No dice.
    I copied the baseq2 folder from my Quake 2 CD to the root of SD but when I launch Q2REV it just sits there with that big black screen staring back at me and all I see is a reflection of my disappointed expression.....
     
  13. hilo

    Newcomer hilo Advanced Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    83
    Location:
    france
    Country:
    France

    Mee too you have an idee ?
     
  14. WhiteWingedKnigh

    Member WhiteWingedKnigh GBAtemp Regular

    Joined:
    Nov 21, 2008
    Messages:
    263
    Location:
    Ummm.....
    Country:
    United States
    Its Fake thats why lol..

    I dunno try putting it along with the app folder.

    Q2 -> and inside put the baseq2 folder.

    Im gonna try now.
     
  15. hilo

    Newcomer hilo Advanced Member

    Joined:
    Mar 28, 2009
    Messages:
    83
    Location:
    france
    Country:
    France
    Explains exactly Intro baseq2 mini tutorial would be very nice thank you
     
  16. Fiesty Panda

    Banned Fiesty Panda Banned

    Joined:
    Oct 13, 2008
    Messages:
    118
    Country:
    United States
    But why? I play this on my DS!
     
  17. Bladexdsl

    Member Bladexdsl ZOMG my posts...it's over 9000!!!

    Joined:
    Nov 17, 2008
    Messages:
    14,347
    Location:
    Queensland
    Country:
    Australia
    you'd rather play it on a tiny screen with crappy sound than on a 60" plasma with a kick ass sound system?! [​IMG]
     
  18. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    What's the status of this project? I can't wait to get playing it (again) [​IMG]
     
  19. Eddie_Brock

    Member Eddie_Brock GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 15, 2009
    Messages:
    341
    Location:
    Vancouver Island
    Country:
    Canada
    Just to update everyone, the Proof-of-Concept has been removed due to bugs. The author felt that it was too buggy for public consumption at this point. According to his blog on Wiibrew.org, it appears that he is indeed still working on it, however no further details have been offered.

    I for one am more excited about this release than anything upcoming on Wii.
     

Share This Page