Problems with CIAngel

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by smileyhead, May 23, 2016.

  1. smileyhead
    OP

    smileyhead Occasional Reporter

    Member
    2,704
    5,965
    Aug 31, 2015
    Hungary
    Budakeszi, Hungary
    Hello, I have a few problems with CIAngel. They are:
    • I've downloaded two DSiWare games, but both give me a black error screen. (WarioWare: Touched! and Calculator)
    • I've downloaded Mario Party: Island Tour, and it doesn't show up on the HOME Menu.
    All of them are the correct region. I'm using Luma3DS on 11.0.
     
  2. cearp

    cearp the ticket master

    Member
    7,522
    4,778
    May 26, 2008
    Tuvalu
    did you post in the CIAngel thread?
    are you running dsiware from emunand? you need to run from sysnand, or install to sysnand and emunand, then you can run from emunand.
    not a problem with CIAngel though.

    not sure about mario party... you created the cia, install the game directly, or just the ticket?
     
  3. smileyhead
    OP

    smileyhead Occasional Reporter

    Member
    2,704
    5,965
    Aug 31, 2015
    Hungary
    Budakeszi, Hungary
    Yes, but no one answered and I don't want to be an arsehole and post it multiple times.
    Oh, right. I forgot about that. *facepalm* I'll try it when I get home.
    I was in Install CIA mode.
     
  4. cearp

    cearp the ticket master

    Member
    7,522
    4,778
    May 26, 2008
    Tuvalu
    maybe check with devmenu/system settings/fbi or something and see if you can see the title installed there.
    if not, try again i guess :)
     
  5. blax722

    blax722 GBAtemp Regular

    Member
    100
    28
    Sep 6, 2015
    Are you sure the installation finished correctly? I often overlook the error message... It happens when I try to directly install it from CIAngel, but when I just create CIA of same title and then install it with FBI/BBM then it's working correctly.
     
  6. smileyhead
    OP

    smileyhead Occasional Reporter

    Member
    2,704
    5,965
    Aug 31, 2015
    Hungary
    Budakeszi, Hungary
    Huh, weird. I can't seem to find it with FBI. I'll install it again, when I get home, then.
     
  7. Drakia

    Drakia GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,525
    1,778
    Mar 15, 2008
    Canada
    I actually did respond to you in the CIAngel thread:
    Of course, you say they give a black error screen, but not where. In my case, it was while installing (At the end of installation), not while launching the game. Both titles also still installed correctly from what I could tell, and were usable after rebooting.

    There's also what cearp suggested, if you're running EmuNAND, you'll need to install them in both emuNAND and sysNAND.

    Hopefully that's enough to get it working :)
     
    cearp likes this.
  8. smileyhead
    OP

    smileyhead Occasional Reporter

    Member
    2,704
    5,965
    Aug 31, 2015
    Hungary
    Budakeszi, Hungary
    Huh, weird. I didn't get notified about that. Sorry. :(
    But yeah, it happens in launch, so I'm pretty sure it's the emuNand/sysNand problem.
     
  9. Drakia

    Drakia GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,525
    1,778
    Mar 15, 2008
    Canada
    Ah okay, I ran into a different problem then. Let me know if the emu/sysNAND thing fixes it for you :)

    And no problem. In the future, don't be afraid to post a second time after a day or so if your post hasn't been answered, sometimes we miss things when the activity on the thread picks up :) Just try not to bump your issue after only a few minutes ;)
     
    smileyhead likes this.