Problems with a WII

Discussion in 'Wii - Hacking' started by t_jay17, Apr 2, 2010.

Apr 2, 2010

Problems with a WII by t_jay17 at 7:20 PM (1,308 Views / 0 Likes) 14 replies

  1. t_jay17
    OP

    Member t_jay17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    My brothers wii came up with a screen saying that something was corrupted and it needed to be formatted. He formatted it and then tried to install the homebrew channel with the INdiana pwns and it says that the ios to do it is not on the wii. How do i fix this?
     
  2. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    try the modify any wii guide in the stickies
     
  3. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    He only needs to reinstall HBC. The rest of that guide would be pointless since cIOSes aren't deleted by formatting.
     
  4. cacildo

    Member cacildo Went and came back

    Joined:
    Jan 20, 2009
    Messages:
    194
    Country:
    Bahamas, The
    Belive me: it does happen. You try to turn the wii on and right after the disclaimer screen you get a disastrous black screen saying theres some corrupted files and you need to format or something.

    Luckly i searched the internet before taking any measures.... and turns out that if you do nothing the problem maybe just go away

    I did nothing... and after happening twice the problem really did went away.
     
  5. TRushInfo

    Banned TRushInfo Banned

    Joined:
    Jun 13, 2009
    Messages:
    978
    Country:
    United States
    I was on 4.1U and on startup, totally at random, it says, "the wii system menu is corrupted." Havent had it happen since I updated to 4.2. I dont think it tells you to format, but I could be wrong. I had to unplug my wii and then it would be fine.

    @techboy If he follows the guide he will update and not ever see that message again. Its just easier to tell users to follow the whole guide that way they have everything they need and it doesnt turn into these special cases.
     
  6. t_jay17
    OP

    Member t_jay17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    Yes he had cisocorp and yes it was the nonvulnerible ios that it said.
     
  7. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Kind of figured CORP was the issue. It's been answered on here many times. Launch a tool like DOP-Mii from Indiana Pwns or Bannerbomb, then install an IOS36 and IOS61. Say No all the patches. After that, try to install HBC, it should install fine.

    @TRushInfo: That guide won't work on his wii in its current state. The first step is to install HBC, which he clearly can't do right now.
     
  8. t_jay17
    OP

    Member t_jay17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    How do I get it to start the dol from Dop-Mii to start with the inidpwns it tells me that it needs an elf file?
     
  9. elmariachi

    Member elmariachi GBAtemp Regular

    Joined:
    Dec 6, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Amsterdam
    Country:
    Netherlands
    just rename .dol to .elf
     
  10. techboy

    Member techboy GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Mar 15, 2009
    Messages:
    1,720
    Location:
    Pennsylvania
    Country:
    United States
    Renaming doesn't always work.

    If it doesn't work, use bannerbomb instead.
     
  11. t_jay17
    OP

    Member t_jay17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    It says that it is not a valid elf Ill try bannerbomb.


    When I tried it I was able to run dop-mii and I installed those ios and then when trying to get the homebrew channel on it stills says there are nonvulnerable ios and it cant install it.
     
  12. t_jay17
    OP

    Member t_jay17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    Any idea what I need to do?
     
  13. kitt050383

    Member kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Aug 11, 2008
    Messages:
    648
    Location:
    New Jersey
    Country:
    United States
    download cioscorps or maybe the new darkcorps...
    then use its uninstaller!
    then install hbc!
    use whatever exploit is available for you to do so!
    then install darkcorps!

    -kitt
     
  14. t_jay17
    OP

    Member t_jay17 GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 18, 2009
    Messages:
    107
    Country:
    United States
    I tried dark corps lite and it couldnt uninstall it download to 84% and stopped and errored.
    Then I tried the full version which would not come on and just stayed at a blank screen.
    How can I fix this help Please?
     
  15. olliepop2000

    Member olliepop2000 GBAtemp Fan

    Joined:
    Apr 4, 2009
    Messages:
    457
    Location:
    North West UK
    Country:
    United Kingdom
    was it this message? [​IMG]
    you may have just assumed you needed to format it, then afterwards when it messed up claim the wii told you to do it [​IMG]
     

Share This Page