Problem with Modem

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by I am r4ymond, Nov 8, 2011.

Nov 8, 2011

Problem with Modem by I am r4ymond at 4:41 AM (369 Views / 0 Likes) 4 replies

  1. I am r4ymond
    OP

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    I noticed a problem with my internet connection. Whenever I use the laptop, connect via wireless connection, and stream videos/surf the internet, the modem (AT&T 2Wire Gateway 2701HG-B) would have one of the LED lights (either the one labeled DSL or Internet) flash red and linger for a few minutes until it goes back to normal, which should be a solid green color. But when I stream videos/surf the internet via ethernet cable, the modem would not flash red at all and each LED light would be a solid, constant green. I have no idea what the problem is. It's very annoying having to constantly wait a few minutes after the modem returns to normal, and it's also annoying having to keep the ethernet cable plugged in (this defeats the whole purpose of a laptop...a portable computer). The funny thing is that the modem does not flash red whenever I download/stream videos/surf the internet on my iPod Touch...Does anyone know a solution to this problem? Many thanks for helping! :D

    I do not want any customer service from AT&T because my last customer service experience with them was shit, and I just want to fix this problem ASAP.
     
  2. Critica1

    Member Critica1 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 4, 2011
    Messages:
    185
    Location:
    CA
    Country:
    United States
    Did you recently change your ISP/DSL service? From the reports I'm getting on google, flashing red lights is from changing and still having the ATT modem.
     
  3. I am r4ymond
    OP

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    Does upgrading from Basic DSL plan to Pro DSL plan count as changing? I upgraded my internet and got my laptop 3 months ago, so I can't tell if the same problem still occurred before I upgraded. I was trying to Google my problem, but I could not quite simplify my choice of words.
     
  4. The_Dragons_Mast

    Member The_Dragons_Mast GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    613
    Country:
    Egypt
    Well I tried my googling skills & it led me to this . Apparently it's a common problem in your router model so try what people suggested there & see if anything work .
     
  5. I am r4ymond
    OP

    Member I am r4ymond PFE

    Joined:
    Sep 18, 2009
    Messages:
    1,703
    Location:
    Ionia
    Country:
    United States
    Ah, yes, that is the same problem I'm having. Switched to 802.11b as a result. I hope this solves the flashing red issue.

    Thanks for the help guys. :D
     

Share This Page