Problem to install A9LHax

Discussion in '3DS - Homebrew Development and Emulators' started by Justin20020, Mar 6, 2016.

  1. Justin20020
    OP

    Justin20020 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    538
    105
    Jun 22, 2015
    Gambia, The
    Hello, I'm on the step to downgrade my emunand to 2.1.0 (i'm using O3ds) and it gives me always the error on 0004013800000102.cia (after Native_firm is installed). It seems so that it something has to do with the TWL_FIRM. So I deleted it from Nand and I tried to install the 0004013800000102.cia from 3DNUS but I got from FBI an error message. Is there a way to get the original twl_firm back?

    3DS: O3ds
    Emunand: 10.6
    Sysnand: 9.2
    Cfw: rxtools 3
     
    Riku358 likes this.
  2. Riku358

    Riku358 Advanced Member

    Newcomer
    69
    26
    Sep 22, 2015
    Peru
    I had the same problem try to format your nand , maybe you installed a patch in nand to play r4 cards .
     
  3. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    4,347
    329
    Nov 19, 2008
    United States
    Sandy, UT
    You backed up your emunand as part of the process of following the guide right? Flash that backup and you have your TWL_FIRM back.
     
  4. Just Passing By

    Just Passing By GBAtemp Advanced Maniac

    Member
    1,562
    594
    Jan 3, 2016
    United States
    Do you have a backup of emunand? You should. Just restore it from one.

    Edit: God dang it @FenrirWolf :ha:
     
    Last edited by Just Passing By, Mar 6, 2016
  5. FenrirWolf

    FenrirWolf GBAtemp Psycho!

    Member
    4,347
    329
    Nov 19, 2008
    United States
    Sandy, UT
    Formatting doesn't install system titles.
     
  6. Hayleia

    Hayleia GBAtemp Maniac

    Member
    1,485
    1,135
    Feb 26, 2015
    France
    I had that problem too.
    What I did was create a new emuNAND from sysNAND using the GW menu, format emuNAND with TinyFormat then downgrade that (yeah, don't even update it). Obviously, I made a backup of that new emuNAND in case the downgrade still fails so I can easily go one step back instead of 3 steps back.
     
    Riku358, FenrirWolf and Justin20020 like this.
  7. Justin20020
    OP

    Justin20020 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    538
    105
    Jun 22, 2015
    Gambia, The
    I have a backup from emunand but the Problem is not fixed. It stops always on the twl firm.

    -edit-

    Trying now to format emunand to create a new one via gateway launcher. Thx all :)
     
    Last edited by Justin20020, Mar 6, 2016
    Riku358 likes this.
  8. Justin20020
    OP

    Justin20020 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    538
    105
    Jun 22, 2015
    Gambia, The
    Worked now :) hope I get somehow aureinand installed
     
  9. I_AM_L_FORCE

    I_AM_L_FORCE Unban me from Discord

    Member
    901
    278
    Feb 19, 2015
    London
    Try going into BBM and installing that one separately, it worked for me
     
    Bullseye likes this.