Problem laptop + numeric keypad

Discussion in 'Computer Games and General Discussion' started by Satangel, Aug 16, 2008.

Aug 16, 2008
  1. Satangel
    OP

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    I've got an old thingy, it's a USB hub and USB stick in one.
    It's got two USB ports and 32MB of storage. (lol)

    I use this hub to connect my mouse and numeric keypad to my laptop. But since I use this my Lenovo Thinkpad won't boot like normal anymore...
    It hangs at the very first screen during booting, the screen where you see the brand of your mobo.

    Even if I reboot, or return out of hibernation the problem occurs.
    When I remove the USB device, it just continues booting like nothing ever happened.

    The 32MB is formatted, I've got XP Pro SP2, dual core, 1GB RAM, 100GB ...

    What do you guys think is the problem?
     
  2. Lee79

    Member Lee79 Hyper...Active...Team Fortress 2 Addict

    Joined:
    Jul 29, 2007
    Messages:
    920
    Location:
    ctf_2fort
    Country:
    United Kingdom
    Maybe it is trying to boot from the USB before the Hard drive as the hub has 32mb on it and the PC thinks it is a USB drive . The Boot order will be in the BIOS. Change it so the HDD is before USB in the Boot order.
     
  3. DarkRey

    Member DarkRey still transfoooorming.... with sum lags!

    Joined:
    Mar 9, 2007
    Messages:
    983
    Location:
    Rotating around Toni
    Country:
    Croatia
    try the above
    to boot into bios u will need to press a button (fi,f2,f3, etc. dont know which one) at the boot up screen
     
  4. kobykaan

    Member kobykaan GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 27, 2007
    Messages:
    2,994
    Country:
    United Kingdom
    could also be a very old usb 1.1 or even lower 1.0 and conflicting with the latest 2.0 ports and drivers ..

    but as above could be wanting to try boot from usb and then just hanging!
     
  5. Satangel
    OP

    Member Satangel BEAST

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    10,255
    Location:
    Bruges, Belgium
    Country:
    Belgium
    It's fixed thanks to you guys [​IMG]
    Tnx!

    I had to look in the BIOS and set the boot device order.

    Tnx!
     

Share This Page