Problem installing Homebrew-Channel after exit installation

Discussion in 'Wii U - Hacking & Backup Loaders' started by WJoker, Feb 3, 2016.

  1. WJoker
    OP

    WJoker Newbie

    Newcomer
    4
    1
    Feb 3, 2016
    Swaziland
    Hi there,

    Yesterday I tried installing the homebrew-channel on vWii using the Smash Stack exploit and using this tutorial.
    For some reason, I accidently pressed continue and exit directly on the hackmii installer.
    I thought, well no problem start it again and install it. However since then, the installation doesnt want to work anymore. HackMii Installer quits the job, by saying there wasnt found a vulnerable ios.

    Now im stuck. In my opinion I havent installed any ios/cios up so far. HBC isnt available either. I tried to run some tools like sysCheck or dopMii by placing the boot.elf into root of the sd, but they just crash.

    Can somebody please offer me advice, what to do?

    My installer log can be found here

    EDIT: If im on the wrong sub-forum I apologize... And hope you can move the subject
     
    Last edited by WJoker, Feb 3, 2016
  2. bonx

    bonx Member

    Newcomer
    14
    8
    Jan 15, 2016
    Gambia, The
    Try this not. False information..
     
    Last edited by bonx, Feb 4, 2016
  3. The Real Jdbye

    The Real Jdbye Always Remember 30/07/08

    Member
    GBAtemp Patron
    The Real Jdbye is a Patron of GBAtemp and is helping us stay independent!

    Our Patreon
    12,290
    5,316
    Mar 17, 2010
    Norway
    Alola
    WJoker likes this.
  4. WJoker
    OP

    WJoker Newbie

    Newcomer
    4
    1
    Feb 3, 2016
    Swaziland
    Yeah, I found this website already and figured out that this will not work in vWii and potentially brick things.

    But Guys, I figured it out :)
    Reformatting the sd to fat32 helped somehow. I just copied the contents of my sd card onto pc, formatted my sd card and transfered the content back to sd card. Now I was able to install HBC without any problems.
    Thank you :)

    EDIT: The thread can get closed :)
     
  5. brienj

    brienj Trying to avoid getting cancer

    Member
    1,232
    1,705
    Jan 3, 2016
    United States
    By chance, have you actually rebooted the Wii U since this has happened? I had the same problem once when re-installing it, and couldn't figure it out, but a simple reboot solved the problem. It might be worth trying, if you haven't already rebooted.

    Edit: You posted you fixed it while I was typing this. HAHA

    Great that you fixed it.
     
    Last edited by brienj, Feb 3, 2016
  6. WJoker
    OP

    WJoker Newbie

    Newcomer
    4
    1
    Feb 3, 2016
    Swaziland
    I havent rebooted my wii u since this has happened. Either the reboot now or the reformatting of the sd fixed the problem. Thank you :)
     
  7. JohnathanMonkey

    JohnathanMonkey GBAtemp Advanced Fan

    Member
    577
    185
    Apr 26, 2013
    United States
    I did this same thing one time and all I did was reboot the Wii U and start over :)
     
  8. bonx

    bonx Member

    Newcomer
    14
    8
    Jan 15, 2016
    Gambia, The
    Oh thought i was reading vwii on the Site. Sorry for this.