Priiloader and A Patched System Menu?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by ghost085, May 10, 2012.

May 10, 2012
  1. ghost085
    OP

    Newcomer ghost085 Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Hey guys! Just had a quick question. Last night I re-softmodded my wii with Mauifrog's Softmod Any Wii guide starting at Chapter 2 (since i already have HBC). It was and still is 4.1u. I've used his guide before with no problems but this time I did it I chose to install the wads which create a "patched system menu 4.1". This is stated as being highly recommended so I figured, why not! My issue is that I can't get priiloader to "load". It says that it installed successfully but I cannot get into priiloader settings by holding down the reset button. It's almost like the reset button isn't being recognized. If I power down and restart holding in the reset it would takes me to the MMM manager. So I deleted the bootmii folder and tried again but it acts like I'm not even holding in the reset button. Just goes to the regular start up screen. Does anyone know if their is a fix to this? Do I need to just reinstall priiloader? Do I even need priiloader with this "patched" system menu? I'm hoping someone has experienced this before? Thanks alot!!
     
  2. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    The latest beta version doesn't work. Just stick with the last stable version, which is v0.7.
     
  3. LWares87

    Member LWares87 The 'Wise' Merchant

    Joined:
    Oct 19, 2008
    Messages:
    1,691
    Location:
    Colchester, England
    Country:
    United Kingdom
    Use ModMii and follow the wizard to help softmod your Wii console.

    If you're looking to install priiloader v0.7 (236 MOD), you can download it from page 2.
     
  4. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    does your reset button work in the traditional sense (i.e. can you use it to reset your console?). If not, then you can load the magicword.dol to access priiloader to change your settings, but that won't help you if you ever actually brick and need to access priiloader before loading anything else.

    http://priiloader.googlecode.com/files/magicword.zip
     
  5. ghost085
    OP

    Newcomer ghost085 Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Thanks for the response guys! I copied this from Mauifrog's tutorial":
    Part 3- Install Priiloader (brick protection, you need this)
    You should be in the Homebrew Channel
    Launch Priiloader
    Priiloader 0.7 Installer will load"


    So, it looks like I already have 0.7 installed, correct? If so, then do you have any other ideas? Thanks again!


     
  6. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    It should not have anything to do with your installed system menu. See if it loads with magic word. Do a syscheck and see if it is installed. Priiloader works just fine with that menu, not sure what your issue is.

    Also, try to remove disc, sd, usb, gc stuff, see if priiloader loads.
     
  7. ghost085
    OP

    Newcomer ghost085 Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Well I extracted all of the contents of the magic word download to the apps folder and I am not seeing anything different on HBC? Did I do this right? I'm not sure how magic word even works..I couldn't find any tutorials on this!
     
  8. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    make the following folder on your SD card:
    SD:\apps\magicword

    then save magicword.dol to that folder, then rename it to boot.dol

    then it will appear in the HBC
     
  9. ghost085
    OP

    Newcomer ghost085 Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Thanks alot!! I will give that a try!
     
  10. Luigi2012SM64DS

    Banned Luigi2012SM64DS G-old member

    Joined:
    Aug 27, 2011
    Messages:
    2,060
    Location:
    Minecrapt
    Country:
    Canada
    you installed the system menu after priiloader correct?
    reinstall
     
  11. ghost085
    OP

    Newcomer ghost085 Member

    Joined:
    Apr 3, 2012
    Messages:
    18
    Country:
    United States
    Thank you to everyone! I was able to get into the priiloader settings by using magic word!! Still not sure why the reset button is not working but everything else is working flawlessly...thank you!
     
  12. mauifrog

    Member mauifrog DA KINE WiiHacker

    Joined:
    Jan 21, 2010
    Messages:
    1,585
    Country:
    United States
    Did you try booting the wii with usb/sd/disc/gc stuff removed, see if priiloader loads? You really want to be able to load priiloader at boot, it is not very useful if you can't do that.
     

Share This Page