Pokemon White Region Lock

Discussion in 'NDS - Console and Game Discussions' started by whiteboyshaun, Mar 1, 2011.

Mar 1, 2011

Pokemon White Region Lock by whiteboyshaun at 9:55 PM (1,569 Views / 0 Likes) 9 replies

  1. whiteboyshaun
    OP

    Newcomer whiteboyshaun Newbie

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    Hi I just wanted to see if anyone else has heard anything on this or not. The BJs in my area put out pokemon white and black games over the weekend and I was able to pick one up. I keep reading the game is supposed to be region locked but I can play it on my LL just fine. Does the game just not have the DSi enhanced features enabled this way?
     
  2. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    Easy way to check if you're in DSi mode: Get the C-Gear in-game. Look at the battery meter on the C-Gear. If there's 4 bars in total, you're in DSi mode. If there's 2 bars, then you're in DS mode.

    Though I'm pretty sure that the region lock is supposed to prevent you from playing at all [​IMG]
     
  3. whiteboyshaun
    OP

    Newcomer whiteboyshaun Newbie

    Joined:
    Aug 10, 2007
    Messages:
    7
    Country:
    United States
    I have 2 bars on it. I was suprised it worked too. Im waiting on a housing for my xl to come in so I figured id try it and so far i havent had any issues. If you try an import version on an american console does it give you the power off message?
     
  4. Silent Storm

    Member Silent Storm GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Sep 11, 2008
    Messages:
    548
    Location:
    United Kingdom
    Country:
    United Kingdom
    It doesn't appear in the DSi menu.

    So basically, you have an english white and it loads fine on your japanese xl?
     
  5. ItsMetaKnight

    Member ItsMetaKnight GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Mar 4, 2008
    Messages:
    612
    Country:
    Denmark
    it's definitely region free
    it works just fine on a japanese dsi
     
  6. YayMii

    Member YayMii hi

    Joined:
    Jun 24, 2009
    Messages:
    4,881
    Location:
    that place
    Country:
    Canada
    The Japanese version was completely region-locked, and gave an error on non-Japanese DSis.

    So I guess Nintendo's lessening the amount of region-locking due to the massive uproar about the 3DS, since you can still play the game, but without the DSi features.
     
  7. feidhlim1986

    Member feidhlim1986 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    299
    Country:
    Ireland
    There's no point region locking the english versions really. Once they come out, all languages are out. Only benefit is to region lock the version of the game that comes out first.
     
  8. Wllmrly

    Newcomer Wllmrly Advanced Member

    Joined:
    Oct 22, 2010
    Messages:
    70
    Location:
    USA
    Country:
    United States
    okay download minecraft
     
  9. feidhlim1986

    Member feidhlim1986 GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 18, 2008
    Messages:
    299
    Country:
    Ireland
    [​IMG] Is your comment directed at me?
     
  10. Dreamboy21

    Newcomer Dreamboy21 Member

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    49
    Location:
    Somewhere on earth
    Country:
    Portugal
    i've read somewhere before that enhance dsi roms are region free, only dsiware games are region lock
     

Share This Page