Pokemon Platinum Rom Error Loading

Discussion in 'DSTT' started by goldcore, Sep 11, 2008.

Sep 11, 2008
  1. goldcore
    OP

    Newcomer goldcore Member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    I got the Jap Version of Pokemon Platinum today and when i tried loading the game a black window pops out and says
    "[Rom Loading Failed]"
    disk errorcode=2147483632
    pls reset system

    what the hell is that and how do i fix it?

    *edit*
    i tried loading it with YSMENU but still didn't work. it said the same thing
    i'll try to get a diff rom

    *edit*
    i have kernel 1.15 and every game i try works with it. This is the first "rom error loading" that i got
    and i tried like 5 diff roms from diff sites but still doesm't work
    i made sure that i got every file from my kernel folder and i did have every file
     
  2. zerowing1991

    Newcomer zerowing1991 Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    I'm getting an error similar to this, I've tried about 5 different dumps and they all had the same result.
     
  3. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    Must be the rom or your using old firmware as it's working fine for me.
     
  4. zerowing1991

    Newcomer zerowing1991 Newbie

    Joined:
    Apr 20, 2007
    Messages:
    2
    Country:
    United States
    Seems I forgot a file when I updated my kernel, works fine now!
     
  5. SonicRax

    Member SonicRax Egg-Mayo: The Movie

    Joined:
    Jun 20, 2007
    Messages:
    341
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    Would it be cool if I asked, which Kernel did you update to? Seems one of my friends is having a similar problem with his DSTT. ._.
     
  6. will29j

    Newcomer will29j Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    I'm having exactly the same problem. My Kernel is v1.15 and I've tried No$gba, which also doesn't work. Help would be appreciated!

    *edit*

    I'm going to try a few previous kernels for testing purposes, results up soon!*
     
  7. goldcore
    OP

    Newcomer goldcore Member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    im using the 1.15 kernel
     
  8. sidneyyoung

    Member sidneyyoung GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Nov 29, 2006
    Messages:
    895
    Country:
    Bermuda
    Try renaming the rom and put it in a seperate folder.

    Other than that, try a format of your mem card.
     
  9. goldcore
    OP

    Newcomer goldcore Member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    how do you format your sd card?
     
  10. 4zndude345

    Banned 4zndude345 Banned

    Joined:
    Aug 23, 2008
    Messages:
    182
    Location:
    Canada
    Country:
    United States
    simple drag all yur files to your desktop of folder than go to my computer right click on removable disk click format than click Fat 32 than go
     
  11. will29j

    Newcomer will29j Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    2
    Country:
    United Kingdom
    Well, I've tried both, it didn't work for me...

    *edit*

    I tried to reformat to my old FAT but I accidently deleted all of my files, including savs....
     
  12. Devil May Cry

    Member Devil May Cry GBAtemp Fan

    Joined:
    May 14, 2008
    Messages:
    408
    Country:
    United States
    I'm using 1.5 and it worked fine for me. Is yours a Gold Dot/J2?
     
  13. Technoz

    Newcomer Technoz Newbie

    Joined:
    Sep 12, 2008
    Messages:
    8
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    i also have the same problem i have the latest firmware of dstt and the game always shows a error load
     
  14. goldcore
    OP

    Newcomer goldcore Member

    Joined:
    Jul 27, 2008
    Messages:
    17
    Country:
    United States
    I FIXED IT.
    The onyl thing you have to do is to re-format your sd-card to the FAT32 one and it will run smoothly
     

Share This Page