Please help driving me crazy.

Discussion in 'R4 DS' started by yummy mummy, Sep 15, 2008.

Sep 15, 2008
  1. yummy mummy
    OP

    Newcomer yummy mummy Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] Please help i have recently purchased a new version of the r4 sdhc revolution for ds (ndsl/nds). Ihave downloaded version v1.20 software but i am having problems storing games on the sd card (i am using a sandisc 1meg and 4 meg card). I have managed to load some game but when i add more i loose the lot and the screen just says loading. Is there any thing i am doing wrong. Please can someone help as this is driving me up the wall. [​IMG]
     
  2. Predator04

    Newcomer Predator04 Advanced Member

    Joined:
    Oct 17, 2007
    Messages:
    74
    Country:
    United States
    its not a real r4. maybe someone else has it and can help
     
  3. noonzascript

    Newcomer noonzascript Member

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    19
    Country:
    Australia
  4. Another World

    Former Staff Another World Emulate the Planet!

    Joined:
    Jan 3, 2008
    Messages:
    10,476
    Location:
    From Where???
    Country:
    Colombia
    have you loaded the cards up and not left any data for saves? i have no idea how that clone kit works or the hacked together firmware.

    goodluck!
    -another world
     
  5. yummy mummy
    OP

    Newcomer yummy mummy Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for all your help. I have tried everything but it looks like i purchased a fake r4 off e.bay.I have been told by the r4 team that it will not work. Many thanks to all who gave me advice. Thanks Nikki.
     
  6. yummy mummy
    OP

    Newcomer yummy mummy Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    [​IMG] Thanks for all your help. I have tried everything but it looks like i purchased a fake r4 off e.bay.I have been told by the r4 team that it will not work. Many thanks to all who gave me advice. Thanks Nikki. [​IMG]
     
  7. ozzymud

    Member ozzymud GBAtemp Regular

    Joined:
    Aug 31, 2008
    Messages:
    198
    Location:
    Oregon
    Country:
    United States
    Sounds like yur using the wrong firmware entirely.

    Did it come in a box? is there a weblink on the bottom of the box?

    there are several of these newer R4 style cards out there, and the firmwares arent normally interchangable.

    http://www.r4sdhc.com/download-en.htm

    http://www.r4ds-a.com/download-en.php

    http://r4dsl.net/download-en.asp

    The latter has links to an R4-II as well... i think this was a true R4 clone, i.e. a card without SDHC support.

    I own an R4-III (has sdhc), and the Advance or SDHC versions firmware both stick at "Loading..." for me, only the III firmware works.

    Once you find the correct firmware everything else is exact to the R4, skins, config files, moonshell, etc etc.

    P.S. you wont find much luvin here (some but not much), there are a LOT of "R4" fanboys who refuse to believe the R4 is DEAD and insist that any clone with the letter R and the number 4 is an evil clone (ever heard of a clone being better then an original [​IMG])
     
  8. yummy mummy
    OP

    Newcomer yummy mummy Newbie

    Joined:
    Sep 15, 2008
    Messages:
    4
    Location:
    uk
    Country:
    United Kingdom
    Hi many thanks for your help. I will try them out to see if any of them work. Thanks
     

Share This Page