Playing PS1 on a PS2

Discussion in 'Sony PlayStation 1 & 2' started by sphere9, Dec 29, 2008.

Dec 29, 2008

Playing PS1 on a PS2 by sphere9 at 1:07 AM (1,209 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. sphere9
    OP

    Member sphere9 GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 6, 2007
    Messages:
    463
    Country:
    Australia
    Is it possible to get a PS2 and play downloaded PS1 .ISO on it in any way?
     
  2. Lumstar

    Member Lumstar Princess

    Joined:
    Mar 6, 2006
    Messages:
    3,531
    Location:
    Darling
    Country:
    United States
    I don't know of a softmod allowing that. Maybe a swap disc, decent modchips for sure.
     
  3. ZombiePosessor

    Member ZombiePosessor GBAtemp Fan

    Joined:
    May 1, 2008
    Messages:
    445
    Location:
    West Virginia
    Country:
    United States
    If you have a slim PS2 thats softmodded, you can put a regular PS1 game in the system, and at the old-school "PS" logo, take the original game out and swap it with a burnt CD, works every time. Try to do it quickly, as you have to do it while the disc is spinning.
     
  4. gokujr1000

    Member gokujr1000 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Oct 10, 2008
    Messages:
    1,715
    Location:
    Gallifrey
    Country:
    Australia
    I do what the above poster does. Softmod the PS2 put in a PS1 normal game disc then when the ps1 logo appears quickly swap the discs around and close the disc tray and it should be playable pal or nmtsc or softmod then by swapmagic discs
     
  5. Fusion

    Member Fusion On/Off GBA-Temp'er

    Joined:
    Nov 7, 2002
    Messages:
    1,322
    Country:
    You just buy SwapMagic 6 + Codes, i think is the latest version.

    or

    You can exploit the memory card via the fmc/mem1 hack, i cant remember its name 100% but it on here if you search somehow for it. You might be lucky & someone might remember it now that i brang it up. [​IMG]
     
  6. wingzrow

    Member wingzrow GBAtemp Regular

    Joined:
    Oct 14, 2008
    Messages:
    256
    Country:
    United States
    If you block off the corner on the slim that tells it it's open and also the one inside you can swap and real game for a fake at the ps1 boot screen on a slim ps3.
     
  7. MFDC12

    Member MFDC12 GBAtemp Advanced Fan

    Joined:
    Oct 12, 2007
    Messages:
    761
    Country:
    United States
    i wouldn't recommend that swap. there is a psx launcher program, but you need to have an original disc and swap.
    the guy who is made esr will be working on an emulator (check out the psx-scene forums, i dont have a link off hand)
     
  8. jalaneme

    Member jalaneme Female Gamer

    Joined:
    Nov 27, 2006
    Messages:
    6,247
    Location:
    London
    Country:
    United Kingdom
    swap magic doesn't work with ps1 games, he needs a breaker pro, good luck trying to find one though [​IMG]
     

Share This Page