Playing NTSC-U (wii) games on a PAL console

Discussion in 'Wii - Hacking' started by kashin, Feb 12, 2009.

  1. kashin
    OP

    kashin GBAtemp Fan

    Member
    308
    0
    Oct 19, 2008
    Netherlands
    I searched but didn't really get a clear answer.
    I'm on 3.3e (1st) and every time i try to play an NTSC-U game on my PAL wii it wont work, i try Force to PAL, i tried regionpatching aswell, but it's always thesame.

    I don't get an error or anything, but the games just load incredibly slow and often just get stuck loading something before it even reaches the actual gameplay.

    This would obviously have to be a fairly common problem among beginners, and though i can figure out most things on my own i'm wondering why this happens? I have no such problems with GCN games.

    The most recent disc i've had this problem with is Deadly Creatures.
     
  2. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    what are you runinnin softmod or modchip?
    try runnig ios downgrader then...
    install/reinstall cioscorp....

    basically use the softmii 1.0 pack... use the directions to install it minus the softmii csm part the 0000.45 whatever... an you should be back in bizzness..
    (to do this you will be downgrading but you gain so much)

    any questions just ask... pms are best....
    -kitt050383
     
  3. kashin
    OP

    kashin GBAtemp Fan

    Member
    308
    0
    Oct 19, 2008
    Netherlands
    I'm just using the gamma channel (002 fix) with no preloader or softmii installed.
     
  4. kitt050383

    kitt050383 GBAtemp Advanced Fan

    Member
    648
    0
    Aug 11, 2008
    United States
    New Jersey
    try just instaling cioscorp probably ill fix your problem in seconds....
    run ios downgader to make sure you have all your standard ios's first....

    -kitt050383