Playing a PAL game on a US Wii?

Discussion in 'Wii - Hacking' started by lanleague, Jan 10, 2008.

Jan 10, 2008
  1. lanleague
    OP

    Member lanleague GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    155
    Country:
    United States
    How do I get the video to display?
     
  2. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    get a modchip?
     
  3. lanleague
    OP

    Member lanleague GBAtemp Regular

    Joined:
    Mar 4, 2007
    Messages:
    155
    Country:
    United States
    I have a Wiikey installed and it works. I'm not that slow.

    The problem is that the screen goes blank and tells me there is no displayable signal. I'm guessing this has to do with the 50 Hz difference, but how can I force it to show? I use a V-Digi VD-Z3 transcoder and Dell 2007WFP.
     
  4. mattpic

    Newcomer mattpic Member

    Joined:
    Jan 6, 2008
    Messages:
    10
    Country:
    United Arab Emirates
    Hi lanleague

    How do I install a Wiikey on my US Wii ?
     
  5. kedest

    Member kedest GBAtemp Psycho!

    Joined:
    Feb 6, 2007
    Messages:
    3,284
    Country:
    Netherlands
    American television are just not designed to handle a PAL signal. The frequency and number of lines are different
     
  6. Hero-Link

    Member Hero-Link Hero of Derrr

    Joined:
    Nov 6, 2002
    Messages:
    1,185
    Location:
    Portugal
    Country:
    Portugal
    Correct answer.

    But most TV nowadays have both i belive, at least here in Europe 90% or so of the TV's have both, 50hz & 60hz
     
  7. manias

    Member manias GBAtemp Maniac

    Joined:
    Aug 7, 2007
    Messages:
    1,258
    Country:
    Netherlands
    in the US they have no reason to include 50hz so they don't [​IMG]
    But i'm guessing you are trying to play a GAMECUBE game? kind of significant detail
     

Share This Page