NULL

Password locked switch

Discussion in 'Switch - Exploits, Custom Firmwares & Soft Mods' started by Undwiz, Jun 13, 2019.

  1. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States
    I am looking to buy a switch that is 'Broken' it is not patched. It can not read games (I dont care about that)

    Only thing is it is password locked.

    My question it will it boot into CFW after sending payload even tho OFW is password locked ? if so can I then update firmware with ChoiNX with no issues ? or is a way to remove the password ?

    Thanks in advance ..... I know kinda a not so common issue

    already have a hacked switch. what I am looking to buy is $80 for the tablet only . I have already checked the serial#



    Also to make it clear.... the password is unknown
     
    Last edited by Undwiz, Jun 13, 2019
  2. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."

    Member
    13
    Feb 3, 2017
    Czech Republic
    I gues on earth.
    Everything will still work.
    Maybe that booting to maintenance menu and factory resetting from there can remove it. The same goes for Choi. I guess that if you factory reset with it it can remove the password.
     
  3. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States

    Yeah I thought maybe maintenance mode may.. wanting to confirm it will tho.

    Also wanting to confirm CFW like KOSMOS will not ask for password even tho OFW does ask.


    Also to make it clear.... the password is unknown
     
    Last edited by Undwiz, Jun 13, 2019
  4. Kubas_inko

    Kubas_inko "Something funny goes here."

    Member
    13
    Feb 3, 2017
    Czech Republic
    I gues on earth.
    CFW will ask for password just like OFW for sure (which I guess makes choi unusable).
     
    Undwiz likes this.
  5. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States

    Thanks for the info , getting me closer to deciding if I should buy it.. thats giving me a big don't buy it.


    So I guess my question/s are will maintenance mode remove password ? if not will calling Nintendo help remove it ? I called nintendo to remove a password from a WiiU once that I got from a pawn shop and that worked.. or is anyway to find default password with a online tool like wiiu ?
     
  6. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    16
    Aug 5, 2007
    Sweden
    The password you talk about, is it just parental mood or is it locked down?
     
  7. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States
    parental control pin from what I understand. I didn't know there is other locks


    edit yes parent lock
     

    Attached Files:

    Last edited by Undwiz, Jun 13, 2019
  8. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    16
    Aug 5, 2007
    Sweden
    https://mkey.salthax.org/
     
    KlariNoX and Undwiz like this.
  9. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States

    Sweet , just what I need ..... thank you very much for the help. again thanks buddy .. will be buying the switch tomorrow... I update in another thread maybe ...
     
  10. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    16
    Aug 5, 2007
    Sweden
    Remember if it's 8.0.0+, you will need to RCM it, run Lockpick_RCM and get the PRODINFO. In it is the device ID you need to generate the unlock key. Team Salt have done a good job updating it for new firmwares.
     
    Undwiz likes this.
  11. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States

    Alrighty , I still need to look more into that, but I'll figure it out thanks... my current switch is on 7.0.1 with 6 burn/have a 5.1.0 backup. if I update my current system do I need to do that ? or is that if I just start at 8+ ?

    thanks aggain
     
  12. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    16
    Aug 5, 2007
    Sweden
    Not at all, if that switch is below 8, it's easier. Just read on the site and they have all info.
    Booting RCM is super easy if you got a jig already. You can launch the payload with your PC or Phone. :)
     
  13. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States

    Ive got a Jig/Atmo injector.. So to go from 7.0.1 to 8+ just use choiNX like I have done before ..... yeah not talking about the swith I am buying tomorrow anymore LOL so off topic now -- but you solved that issue .... thanks

    edit: I use KOSMOS
     
    Last edited by Undwiz, Jun 13, 2019
  14. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    16
    Aug 5, 2007
    Sweden
    Oh lol...

    Yeah just use ChoiNX to upgrade as normal if you really want 8+.
     
  15. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States

    Nah no care to go to 8 yet.....


    I'll just need prodinfo if I have a switch on 8 that has never been modded is what I think you are saying right ? as in if the switch I buy tomorrow is on 8+

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    just wanting a second cheap switch for my 4 yr old .. I have 4 sets of joy cons ... so $80 for a messed up switch tab sounds good to me
     
  16. linuxares

    linuxares I'm not a generous god!

    Moderator
    16
    Aug 5, 2007
    Sweden
    Exactly, is it 8+ the one you buy tomorrow. You will need PRODINFO according to mkey site.
     
    Undwiz likes this.
  17. Undwiz
    OP

    Undwiz GBAtemp Regular

    Member
    2
    Mar 25, 2019
    United States

    Awesome ,,, thanks Friend .... great info to know --- no biggie since I have the needed tools ..... Again thank you very much for the info - You are a asset to this site, Best Mod this site has and a amazing member.
     
    Last edited by Undwiz, Jun 13, 2019
    linuxares likes this.
Loading...