OFW not working on OLED Switch (SX Lite)

BullsOfLime

Member
OP
Newcomer
Joined
Nov 24, 2021
Messages
6
Trophies
0
Age
47
XP
47
Country
United States
Hello!

Things I have verified:
I received a OLED Switch with installed SX Lite Chip (Burnt Fuses (ODM 7/6): 15 - 0 (HOS: 12.0.2+))
I downloaded the latest HATS Pack, created emuNAND and booted into Atmosphere successfully.

Things that have been told to me (Not verified by me yet!):
SX Light got updated to Spacecraft-NX 0.2.
The OFW does work, if the 3V power cord to the SX Lite Chip gets cut.

Problem:
OFW doesn't start via Hekate -> Reboot -> OFW.
After the "OFW" reboot, the "Nintendo" logo lights up, goes away and nothing happens, until I reset it. (Long press "Power Off/On" button)

Question:
I can't find anything online, that the OFW on the OLED Switch is currently not supported, like I has been told.
CFW (emuNAND SD Partition) is working perfectly fine.

How can I start the OFW?
What could be the problem?

How can I solve it?
 

Donnie-Burger

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 27, 2021
Messages
927
Trophies
0
Website
www.youtube.com
XP
1,830
Country
United States
Hello!

Things I have verified:
I received a OLED Switch with installed SX Lite Chip (Burnt Fuses (ODM 7/6): 15 - 0 (HOS: 12.0.2+))
I downloaded the latest HATS Pack, created emuNAND and booted into Atmosphere successfully.

Things that have been told to me (Not verified by me yet!):
SX Light got updated to Spacecraft-NX 0.2.
The OFW does work, if the 3V power cord to the SX Lite Chip gets cut.

Problem:
OFW doesn't start via Hekate -> Reboot -> OFW.
After the "OFW" reboot, the "Nintendo" logo lights up, goes away and nothing happens, until I reset it. (Long press "Power Off/On" button)

Question:
I can't find anything online, that the OFW on the OLED Switch is currently not supported, like I has been told.
CFW (emuNAND SD Partition) is working perfectly fine.

How can I start the OFW?
What could be the problem?

How can I solve it?
AMS newest and Hekate newest?
 

HellsBoyz

Well-Known Member
Newcomer
Joined
Aug 12, 2021
Messages
81
Trophies
0
Location
Hanoi
XP
578
Country
Vietnam
Why do you need to re-flash the SX chip? My SX Lite chip still has original pre-installed software in it (ofc it won't boot to SX OS menu but it works with SX Gear). It works just fine on my Oled without re-flashed to Spacecraft.
 
  • Like
Reactions: cubes

mvmiranda

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 29, 2013
Messages
1,457
Trophies
1
Location
Brazil, Sao Paulo
Website
www.gamemod.com.br
XP
1,673
Country
Brazil
Hello!

Things I have verified:
I received a OLED Switch with installed SX Lite Chip (Burnt Fuses (ODM 7/6): 15 - 0 (HOS: 12.0.2+))
I downloaded the latest HATS Pack, created emuNAND and booted into Atmosphere successfully.

Things that have been told to me (Not verified by me yet!):
SX Light got updated to Spacecraft-NX 0.2.
The OFW does work, if the 3V power cord to the SX Lite Chip gets cut.

Problem:
OFW doesn't start via Hekate -> Reboot -> OFW.
After the "OFW" reboot, the "Nintendo" logo lights up, goes away and nothing happens, until I reset it. (Long press "Power Off/On" button)

Question:
I can't find anything online, that the OFW on the OLED Switch is currently not supported, like I has been told.
CFW (emuNAND SD Partition) is working perfectly fine.

How can I start the OFW?
What could be the problem?

How can I solve it?
I have a pretty similar issue on one OLED I have here!
I do suspect it's a corrupted NAND because the DAT0 was hard to get giving me red or white lights some times before I properly found it and got a green light. The SX Lite LED always blinked fine.

Finally, the LED turned green and the console booted into Hekate, but I immediately saw some weird stuff was going on.
The battery status displays a very wrong data (but I know the battery was about 70% at that time)
WhatsApp Image 2021-12-17 at 11.22.20 (1).jpeg

When I try to boot Atmosphere I got the screen below:
WhatsApp Image 2021-12-17 at 11.22.20.jpeg

I removed the installation and the console is DEAD! Nothing happens when I press power without the 3V3 on the SX Lite.
If I solder the 3V3 again I get the same behavior above!

I dumped the NAND as it was and I've been trying to recreate the NAND with no luck so far. I suspect the current tools doesn't work for OLED NANDs yet.

I'm going to keep this OLED for testing purposes!

Cheers!
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
19,063
Trophies
2
Age
30
Location
New York City
XP
13,546
Country
United States
Hello!

Things I have verified:
I received a OLED Switch with installed SX Lite Chip (Burnt Fuses (ODM 7/6): 15 - 0 (HOS: 12.0.2+))
I downloaded the latest HATS Pack, created emuNAND and booted into Atmosphere successfully.

Things that have been told to me (Not verified by me yet!):
SX Light got updated to Spacecraft-NX 0.2.
The OFW does work, if the 3V power cord to the SX Lite Chip gets cut.

Problem:
OFW doesn't start via Hekate -> Reboot -> OFW.
After the "OFW" reboot, the "Nintendo" logo lights up, goes away and nothing happens, until I reset it. (Long press "Power Off/On" button)

Question:
I can't find anything online, that the OFW on the OLED Switch is currently not supported, like I has been told.
CFW (emuNAND SD Partition) is working perfectly fine.

How can I start the OFW?
What could be the problem?

How can I solve it?
You cannot reboot with Hekate.
 

Tmonk12

New Member
Newbie
Joined
Feb 2, 2022
Messages
1
Trophies
0
Age
42
XP
33
Country
United Kingdom
Did you
Hello!

Things I have verified:
I received a OLED Switch with installed SX Lite Chip (Burnt Fuses (ODM 7/6): 15 - 0 (HOS: 12.0.2+))
I downloaded the latest HATS Pack, created emuNAND and booted into Atmosphere successfully.

Things that have been told to me (Not verified by me yet!):
SX Light got updated to Spacecraft-NX 0.2.
The OFW does work, if the 3V power cord to the SX Lite Chip gets cut.

Problem:
OFW doesn't start via Hekate -> Reboot -> OFW.
After the "OFW" reboot, the "Nintendo" logo lights up, goes away and nothing happens, until I reset it. (Long press "Power Off/On" button)

Question:
I can't find anything online, that the OFW on the OLED Switch is currently not supported, like I has been told.
CFW (emuNAND SD Partition) is working perfectly fine.

How can I start the OFW?
What could be the problem?

How can I solve it?
Did you fix this? I have exactly the same problem. My chip is an OLED specific chip.

CFW boots OK but CFW Sysnand does not boot and the reboot to OFW just seems to switch off the console, no errors or information.

Any ideas?
 

mvmiranda

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 29, 2013
Messages
1,457
Trophies
1
Location
Brazil, Sao Paulo
Website
www.gamemod.com.br
XP
1,673
Country
Brazil
If so be careful trying certain rcm apps. You have been warned.
Yup!
There was an homebrew called ChoiDujourNX that we used back when there was only Erista and some ppl used it on Marikos and ended up with a V2 console in AutoRCM with no easy way of removing it.
Eventually it was sorted out and along acme Daybreak and now it's just sun and flowers :P
Now Hekate also doesn't allow you to set AutoRCM for patched consoles.
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

Donnie-Burger

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 27, 2021
Messages
927
Trophies
0
Website
www.youtube.com
XP
1,830
Country
United States
Yup!
There was an homebrew called ChoiDujourNX that we used back when there was only Erista and some ppl used it on Marikos and ended up with a V2 console in AutoRCM with no easy way of removing it.
Eventually it was sorted out and along acme Daybreak and now it's just sun and flowers :P
Now Hekate also doesn't allow you to set AutoRCM for patched consoles.
Choi messed up boot. But yeah some apps brick mariko aulu in rcm attempts.
 
  • Like
Reactions: mvmiranda

mvmiranda

Well-Known Member
Member
Joined
Oct 29, 2013
Messages
1,457
Trophies
1
Location
Brazil, Sao Paulo
Website
www.gamemod.com.br
XP
1,673
Country
Brazil
Choi messed up boot. But yeah some apps brick mariko aulu in rcm attempts.
That also! :D
There was a tiny checkbox at the very end of Choi that was used to "install" AutoRCM and if it was left checked in a Mariko console, BAM, you'd be in a though situation :)
1643839749209.png
 
  • Like
Reactions: Donnie-Burger

Draxzelex

Well-Known Member
Member
Joined
Aug 6, 2017
Messages
19,063
Trophies
2
Age
30
Location
New York City
XP
13,546
Country
United States
Did you

Did you fix this? I have exactly the same problem. My chip is an OLED specific chip.

CFW boots OK but CFW Sysnand does not boot and the reboot to OFW just seems to switch off the console, no errors or information.

Any ideas?
You just said CFW boots but CFW SysNAND doesn't. Which one is it?
 

Kaniky

New Member
Newbie
Joined
Sep 5, 2022
Messages
1
Trophies
0
Age
26
Location
Brazil
XP
24
Country
Brazil
Hello, has anyone managed to solve this problem on the oled?

I have one and am currently experiencing this issue.
 

Site & Scene News

Popular threads in this forum

General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: they could put minigames in it that you play using the pictures you take