1. Mcfroogle

    OP Mcfroogle Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 8, 2018
    Messages:
    11
    Country:
    United Kingdom
    Today I received my ns-atmosphere (the cheap payload injector)

    I downloaded the software from the official website.

    After some issues I managed to install the device driver now listed as "ns-asmospher(COM4)" in device manager

    (turns out the driver doesn't like usb3 ports so used usb2 and had to disable signature verification as well)

    But now my problem comes to the actual application itself. First time I ran the software without the device in the right mode, it started fine but I closed it set the driver up. Now I have everything set up I go to run the software and it instantly closes.

    Tried:
    -Restarting PC
    -re-installing
    -installed in root
    -run as admin
    -run in compatibility mode (win 7)
    -tried different usb 2&3 ports (installing driver)

    Anyone have ideas?
    Really looking forward to using the device.

    I'm using windows 10 x64
     
  2. Canna

    Canna Bad Ass Poisonous Mushroom
    Member

    Joined:
    Jul 14, 2018
    Messages:
    1,379
    Country:
    United States
  3. aahli

    aahli Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2018
    Messages:
    15
    Country:
    Taiwan
    Hi, you can try to uninstall the software and delete the ns-atmosphere from your registry, then reinstall the software again.
    Delete the " HKEY_CURRENT_USER -> software -> ns-atmosphere"
     
  4. Mcfroogle

    OP Mcfroogle Member
    Newcomer

    Joined:
    Jun 8, 2018
    Messages:
    11
    Country:
    United Kingdom
    Yeah thanks for your help -_- 1st place I looked
    ..."I downloaded the software from the official website."

    Now, a genuine thank you to yourself. I deleted the registry keys and the software now runs, however crashes when even I go select a serial port. The drop down menu appears but the the software stops responding.

    Going to try waiting it out to see if it starts again but in not hopeful.

    Any ideas? Again thanks for your help

    EDIT: Got it working retried about 5 times and started the software then inserted the device, pressed refresh and changed port. Thanks
     
    Last edited by Mcfroogle, Sep 14, 2018
    kumikochan likes this.
  5. aahli

    aahli Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 21, 2018
    Messages:
    15
    Country:
    Taiwan
    I think the easiest way is : insert the device , double press the RST button , pink LED , then open the software .It will be 100% success , you can try it.
     
    andyhappypants likes this.
  6. wamutico

    wamutico Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 1, 2018
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    When I double press the RST button no pink LED at all any ideas ?
     
  7. 8BitWonder

    8BitWonder Small Homebrew Dev
    Member

    Joined:
    Jan 23, 2016
    Messages:
    2,343
    Country:
    United States
    The power switch needs to be on when you double-press the RST button. Are you making sure it's switched on?
     
    entropy989 likes this.
  8. wamutico

    wamutico Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Aug 1, 2018
    Messages:
    3
    Country:
    United States
    • Hi , yes sure , I figure it out for some reason it was the usb cable i tried three of them only one worked. Thanks !!!
     
  9. smf

    smf GBAtemp Guru
    Member

    Joined:
    Feb 23, 2009
    Messages:
    5,029
    Country:
    United Kingdom
    You shouldn't need to use their driver on windows 10. I used Microsofts generic USB Serial Device driver (usbser.sys), which works on USB 3 (luckily as I only have USB 3 ports).

    You might want to remove all traces of the driver and start again.
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - Atmosphere, Programmer, Issue