no games will play

Discussion in 'Wii - Hacking' started by lunapassion, Apr 28, 2009.

Apr 28, 2009

no games will play by lunapassion at 7:14 PM (490 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. lunapassion
    OP

    Newcomer lunapassion Newbie

    Joined:
    Apr 28, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Norway
    Plz plz plz help me out..

    I have spent many days on the net, searching for what could help me fix my wii problem, have read about ios anf cios etc, but still doesnt understand what to do...

    a couple of years ago, I bought a wii, with wiikey. A few months later, my brother decided to buy one too, and I think I remember that there was a "change" in wiis, and that he got a different chip than me?

    Anyway, I recently bought wiifit, and of course I upgraded (without knowing the consequenses)
    After hours of trying and failing, I acually managed to downgrade it, followed some guide, and all my games are working fine.

    My brother have bought wiifit too now, and as wise as I have become I prevented him from alowing the wii to update(he didnt have homebrew channel either)

    We doesnt live in the same city, and I have by telephone support guided him through installing homebrew channel, and cios downgrader-so that he know has version 3.2e (he had 2 something)
    But every game he tries to start, goes black...the games are super smash bros, mario kart, raving rabbits, familiski and the wiifit itself...


    Please help me understand what Im doing wrong, and tell me what I can do to make it work..
    Im tempted to let wiifit upgrade(I have installed dvd update block with starfall), and than try to downgrade, since it worked for me..

    I dont know which chip he has, but Im sure he hasnt upgraded it since he got it..
    could that cause the black screen?
    Is there a program that can run, so I can get to know which chip he has? (so I can update it for him)

    I will be extremly thankful for any help, as it feels my head is about to explode soon...
     
  2. Mark McDonut

    Member Mark McDonut GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 8, 2008
    Messages:
    495
    Country:
    United States
    He might need to update his chip, before you do any crazy shit with IOS's find out the type installed and see if there's an ISO of a config disc for it, I know my friends wiikey has one and he was told it required an update flash before it would run properly and we've yet to have a problem at his house with it.
     
  3. nabster92

    Member nabster92 GBAtemp Advanced Maniac

    Joined:
    Apr 16, 2009
    Messages:
    1,631
    Country:
    United States
    Well might wanna listen to the guy above first, since i'm not too sure about modchips, but aren't you supposed to run ios downgrader along with cios downgrader? If you just downgraded the firmware without the ios getting downgraded wouldn't that cause some problems?
     
  4. lunapassion
    OP

    Newcomer lunapassion Newbie

    Joined:
    Apr 28, 2009
    Messages:
    3
    Country:
    Norway
    I have upgraded the software with the downgrader.. but I made him run ios downgrader too...
    I thought perhaps there was missing some ios, since he had an old software, 2..2 or something...

    Is there an way I can find out which chip he has, without making him open the wii?
     

Share This Page