Neogamma cIOS 250

Discussion in 'Wii - Backup Loaders' started by GM0N3Y44, Apr 30, 2011.

Apr 30, 2011

Neogamma cIOS 250 by GM0N3Y44 at 7:52 AM (6,952 Views / 0 Likes) 13 replies

  1. GM0N3Y44
    OP

    Newcomer GM0N3Y44 Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    I have a wii i'm setting up for a friend with a bunch of kids. The older kids play black ops and the other ones play everything but that. They aren't interested in a hard drive so disc loading is how this will be setup. I intend on making a wad of the current neogamma so it's easy for them. Black ops requires a cIOS with base 57 and that's in slot 250. Neogamma is set to use just 249 right? Is there a way to edit neogamma so it will use slot 250.

    I thought about using slot 250 as the system menu through priiloader but I'm not sure it will handle all typical 249 games properly.

    Ideas or suggestions would be great. Thanks in advance.
     
  2. PPSainity

    Member PPSainity Blinded by Science

    Joined:
    Jun 6, 2009
    Messages:
    646
    Country:
    Canada
    I really would recommend stressing the advantage of USB Loading. It will be the easiest to configure, use, and may even prolong the Wii's life as the Kids don't have to touch the Wii.

    If USB Loading is a definite no...Well as much as I hate to ever recommend it, you can always install Darkcorp and just load the backup discs from the Wii's disk channel.

    -[]D
     
  3. XFlak

    Member XFlak Wiitired but still kicking

    Joined:
    Sep 12, 2009
    Messages:
    9,122
    Location:
    Ontario
    Country:
    Canada
    why not just install a base57 cIOS to slot 249?

    or better yet, u can try using the new NeoGamma IOS Switcher - A Mod by PabloACZ, which allows u to select cIOS slots 245-250
    http://www.megaupload.com/?d=QFV7D2Y1

    but yea, definitely better to go with neogamma than darkcorp for backup disc loading - but usb-loaders are better than both [​IMG]
     
  4. GM0N3Y44
    OP

    Newcomer GM0N3Y44 Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Will a cIOS with a 57 base handle most games?

    Thank you very much for the link to the IOS switcher neogamma. That is exactly what I was looking for.

    Any idea why wiipower doesn't add this as default?
     
  5. Hells Guardian

    Member Hells Guardian GBAtemp Maniac

    Joined:
    Dec 25, 2008
    Messages:
    1,113
    Country:
    United States
    If not you can install a different cIOS to another slot to use when loading games with that neogamma mod.
     
  6. person66

    Member person66 If it isn't edited, it isn't a true person66 post

    Joined:
    Jun 16, 2009
    Messages:
    1,110
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Yes, a cIOS with base 57 should be able to handle most games.

    You can also hex edit the Neogamma cfg file to change what IOS it uses (if you wanted one that wasn't 245-250)
     
  7. GM0N3Y44
    OP

    Newcomer GM0N3Y44 Newbie

    Joined:
    Jun 29, 2009
    Messages:
    4
    Country:
    United States
    Thank you very much for all the input. I decided to put the cIOS with a 57 base into slot 249. Does anyone know games off the top of their head that will only work with a base of 56?
     
  8. zizer

    Member zizer GBAtemp Addict

    Joined:
    Aug 23, 2010
    Messages:
    2,035
    Country:
    Base 56 - Compatibility with most games and slightly faster read timing. Definitely use this for games with microphones and Wii Speak.
    Base 57 - Compatibility with many games. Definitely use this with Call of Duty: Black Ops. It is also helpful for some people for old games like Twilight Princess.
     
  9. RichGreen

    Newcomer RichGreen Newbie

    Joined:
    Feb 8, 2012
    Messages:
    1
    Country:
    United States
    anyone have a copy of the ios switcher, all links seem to be down
     
  10. fatherjack

    Member fatherjack GBAtemp Fan

    Joined:
    Jul 3, 2007
    Messages:
    308
    Location:
    Still Here
    Country:
    United Kingdom
  11. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    Base 56 works fine for old games, including Twilight Princess. Only games that use a headset (Conduit 2, MW3, and Black Ops) need base 57.
     
  12. Lucif3r

    Member Lucif3r GBAtemp Maniac

    Joined:
    Sep 10, 2011
    Messages:
    1,464
    Country:
    Sweden

    MW3 and BO needs base 57 to load at all :P
    So you dont really have a choice there.
     
  13. JoostinOnline

    Member JoostinOnline Certified Crash Test Dummy

    Joined:
    Apr 2, 2011
    Messages:
    10,834
    Location:
    The Twilight Zone
    Country:
    United States
    And those games use a headset. As far as I know, only IOS57 has the drivers for it.
     
  14. WiiPower

    Member WiiPower GBAtemp Guru

    Joined:
    Oct 17, 2008
    Messages:
    8,165
    Country:
    Germany
    Use NeoGamma's auto cIOS function?
     
    1 person likes this.

Share This Page