1. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    I've been busy trying to get the right sentence to create the files and i think I got it but it doesn't generate the *120 file.
    in the screenshot you can see the overview of how it looks when the files are written. EmmcHaccGen.JPG
    When flashing the boot0 and 1 to my switch using hekate it tells met this:
    Size of the SD Card backup does not match,
    eMMC's selected part size!

    Your backup might be corrupted!
    Aborting is suggested!
    Can continue and I did but it doesn't boot any of the launch methodes I try.
    I've tried --no-extfat aswell, but doesn't work either.
    When I look at the file size it looks like a blank boot and the folders are all empty:
    EmmcHaccGen2.JPG
    Where a full boot file from my brothers switch (still working) is:
    EmmcHaccGen3.JPG
     
  2. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,653
    Country:
    United States
    that looks correct to me. open system/save.... anything there?

    Also, I'm pretty sure this method wasn't meant for you to flash with nyx. When you use THESE files, you are meant to use the memloader method. mount boot0, then use etcher or win32diskimager or something to flash the boot0 that you just created. Then do the same with boot1. Then mount the regular nand, and copy that save to the correct spot. These created boot files are the minimum needed to boot, and don't include what may be console specific stuff. By forcing nyx/hekate to flash it, you could be overwriting stuff that wasn't actually broken to begin with. At least, that's my understanding.

    I'm not doing this myself, because I don't need to fix mine, but I also suspect that when you mount anything with memloader, windows asks you if you want to format the new drive. DON'T. That's when you use etcher to flash the boots, and when you mount the system, you point hacdiskmount at the drive to be able to view the folders and drop in everything else. DO NOT use the "SAVE KEYS" option in hacdiskmount. That saves a copy of the keys into a portion of a "mostly" unused part of a partition table on your switch. That's not a good thing.

    Or: just use memloader to get boot0/1 flashed, then use nyx to flash your original rawnand backup <-probably the better choice
     

    Attached Files:

    Last edited by urherenow, May 15, 2020
  3. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    yesterday evening I did the flash through memloader and etcher. You can follow the choidujour manual on the site when you search for "Upgrading/Downgrading Manually With a PC" in google
    . That manual states that copying back the files through hackdismount you should overwrite everything and fill in the biskey numbers and save them.
    The only thing I miss that I don't get is the .kip1 file that is mentioned in the manual. That is not created with the emmchaccgen script.
    I've looked in the save maps but I it's telling me that it's empty. No hidden files because I set up to show them.
    EmmcHaccGen4.JPG
    This map is empty. I really don't get why you are getting the new *120 file.

    Tried the option of flashing the boot0 and 1 with etcher and flashing the nand with NYX too but without the result I need.
    For some reason I just don't get the nintendo Switch logo back to work.
     
    Last edited by Sidisit, May 15, 2020
  4. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,653
    Country:
    United States
    because you aren't looking in system/save. You're looking in SAFE :nayps3:
     
  5. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    Correct I didn't show that in the screenshot while in fact I searched in every save map in the 4.0.1 fw version.
    Strange thing when searching for the exact file I found that in the 4.1.0 it was created. I'll try that version later today with the replacement of the *120 file.
    EmmcHaccGen5.JPG
     
  6. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    I just did the memloader boot0 and 1 flash and flash my original nand back onto the switch. Still no Nintendo logo or boot at all :cry:
     
  7. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    Trying to load CFW (sysnand or emummc) it gives a short atmosphere screen and goes black without continu to boot.
    When trying to boot into stock (sysnand) the kosmos screen is shown and it stays that way.
     
    Last edited by Sidisit, May 15, 2020
  8. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    Hello,

    I wanted to say that I managed to get my switch back working with both OFW sysnand as CFW. I'm very happy to be honest and I would like to thank you for your time and help because without you I wouldn't have succeeded.
    I'll try to explain my steps.
    I tried a lot of different firmwares to begin with including my nands firmware 4.0.1.
    They alle failed untill I used the repair pack with keyblob killer boot0 and boot1 files.
    I flashed those files using the memloader and etcher. After that I started hackdismount and started to copy the files that were created with the programm EmmcHaccGen you advised to use in stead of Choidujour. Together with the dotnet script.
    Now booting up the switch through hekate and ofw sysnand I saw the Nintendo logo again and after that a black screen. I was happy because I was one step further.
    I remembered the you said to replace the 8000000000000120 file because the programm created a new one so I did.
    Still not booting up.
    I remembered that my switch was at firmware 9.0.1 when a message in screen appeared that an update was available. At that point everything was broken.
    So I though what if the update was done but not correctly so I downloaded the OFW 10.0.1 from the web.
    Created the files using emmcHaccGen again and inported them all. Before transferring the SAFE, SYSTEM and USER files I deleted them from my switch through hackdismount and copied the new files and folders over to the switch.
    Prepared and sd card with latest hekate, atmosphere and Kosmos. Booted up in Hekate and launched OFW sysnand. Now the nintendo logo appeared and after that the switch logo appeared and stayed there pretty long but I waited (long is like a mintue or so) and it booted into the switch like it was a new one.
    Needed to set up everything and saw I was at OFW 10.0.1 now.
    Turned the Switch of and started hekate again but now selected launch CFW sysnand and that also worked.

    I hope I can help others with this as you helped me.
    Thank you very very much.

    Regards Sid
     
    Last edited by Sidisit, May 15, 2020
    SamF and urherenow like this.
  9. KingPieter

    KingPieter Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Messages:
    16
    Country:
    Belgium
    Where did you get the keys from to generate the 10.0.1 update? Just wondering...
     
  10. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    Hey Pieter,

    I found the prod.keys from the switch from the lockpick I did when the switch was flashed for the first time.
    For the programm EmmcHaccGen mentioned by urherenow you need those.
    Those are switch sensitive. Maybe you can try to use lockpick in hekate to get the it. Hopefully those will still be the correct ones for you.
    The program creates the new files needed to flash back to your switch.
    In one of my previous screenshots you can see how to run the dotnet emmchaccgen script.

    Hope this will help you.
     
  11. urherenow

    urherenow GBAtemp Psycho!
    Member

    Joined:
    Mar 8, 2009
    Messages:
    3,653
    Country:
    United States
    Good deal. I was just about to post that if you haven't solved it yet, you'd need to join RetroNX on discord for continued support, as today is likely my last day of unrestricted internet access for several months, at least. for maybe a few days after today, I'll be able to visit the forums on my phone, but that's it. Then... silence...

    BTW: Backup your dang NAND. AGAIN (now that it's working). All of it. All of the keys. Fuses. PRODINFO. Put the backup on at LEAST 2 different physical drives. Hope you learned your lesson ^_^

    With that question, I'm going to guess that you think the 7+ keys are needed for that, but no. A version 1.0 switch still needs to be able to install the latest update... The new keys that come with the new firmware, are IN the firmware update. The only colsole-specific keys needed for this are the ones needed to mount your nand with hacdiskmount. The other needed keys can be found with google (but you likely have them, if you already have your console keys).
     
    Last edited by urherenow, May 17, 2020
  12. KingPieter

    KingPieter Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Messages:
    16
    Country:
    Belgium
    How did you get the right pkg1? Can't seem to find it when using EmmcHaccGen
     
  13. KingPieter

    KingPieter Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Messages:
    16
    Country:
    Belgium
    Okay so I've done the boot repair package. Mounted the 8.0.1 FW onto my switch. The systeem seemed to boot but a black screen appeared after the Nintendo-logo showed up... I'm really losing hope right now
     
  14. KingPieter

    KingPieter Member
    Newcomer

    Joined:
    Jul 16, 2017
    Messages:
    16
    Country:
    Belgium
    Never mind. I've contacted a very talented man through the Homebrew Discord-group who helped me through the process. There was a whole other problem related to the boot problem. I recommend people, whomes Switch won't boot even after generating the firmware through their own keys, to contact the Discord Homebrew-group. A lot of talented and friendly people in their who are passionated with pushing the Switch's software to the limit. They know so much about the firmware, it's just wonderful!

    My switch has been fixed after 3 months after crashing due to Nintendo's fault. They wanted me to pay them $100 for the software repair but I never lost hope. So hang in there ;)
     
  15. Sidisit

    Sidisit Member
    Newcomer

    Joined:
    May 6, 2020
    Messages:
    19
    Country:
    Netherlands
    Thanks again urherenow and I've backed up alle possible fles I could through hekate and lockpick and saved them as secure as I could lol.
    Good luck with your internet access.

    Till next time and take care.

    — Posts automatically merged - Please don't double post! —

    Hello Pieter,

    Could you share what programm and steps you used and did so others who visit this formum could benefit from this aswell?
    I know I was looking for a good manual, but it was dificult to find a good forum with posts that could have helped. So I wrote all steps I took to fix the issue.
    Thank you in advance.

    Happy for you that you were able to fix your switch too.

    Regards Sid
     
  16. Yash2007
    This message by Yash2007 has been removed from public view by Minox, Oct 25, 2020, Reason: English only please.
    Oct 24, 2020
  17. BaamAlex
    This message by BaamAlex has been removed from public view by Minox, Oct 25, 2020, Reason: Response to deleted post.
    Oct 24, 2020
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - repair, BOOT0,