My ROMs were deleted.

Discussion in 'CycloDS' started by PizzaPasta, Sep 15, 2008.

Sep 15, 2008

My ROMs were deleted. by PizzaPasta at 5:01 AM (927 Views / 0 Likes) 7 replies

  1. PizzaPasta
    OP

    Member PizzaPasta Son of p1ngpong

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    530
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    Okay, so I was using my CycloDS a little while ago and everything was going great and then I turned on my DS about 5 minutes ago and held L+R so I could auto boot DQIV and it hung for a minute. This has happened before so I wasn't too worried and I turned my system off and back on again.

    Now, when I open my NDS folder where all of my DS games are kept it shows 2 folders with garbled text. When I open up the NDS folder contents on my MicroSDHC card on my computer it shows folders that look like this: [​IMG]

    When I open Rominator it shows that my NDS folder on my SD is empty, even the saves do not show up.

    So what happened? Is there any way to recover my shit? I really am only worried about one save in particular but if it's gone I am just going to have to accept it. Also, has this ever happened before or should I report a bug on the CycloDS forum?

    In case you were wondering I am using firmware 1.5 beta 2 and I have an A-Data 4 gig microSDHC.

    Thanks for any help.
     
  2. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    looks likes its corrupted, search online, you might be able to save something.
    What I did when that happened to mine was make an image of it so I could erase it and put more games on it while still keeping the corrupted stuff
     
  3. PizzaPasta
    OP

    Member PizzaPasta Son of p1ngpong

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    530
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States

    Hmmm, I am going to back it up and I'm going to try to reformat it. I'm having trouble finding anyway to recover data.
     
  4. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Makes sure you don't back it up by copying it with windows explorer
     
  5. PizzaPasta
    OP

    Member PizzaPasta Son of p1ngpong

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    530
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    Yeah, it's not working that way. What other way can I do it? Sorry.
     
  6. Diablo1123

    Member Diablo1123 Newcomer

    Joined:
    Mar 9, 2008
    Messages:
    1,432
    Location:
    Underground
    Country:
    United States
    Well I don't exactly remember what I used, but it made an image of it which i think ketp the dat
     
  7. Sticks

    Member Sticks GBAtemp Regular

    Joined:
    Jan 31, 2008
    Messages:
    215
    Country:
    Australia
    I've replied to your topic on the official forums. Look it up.
     
  8. PizzaPasta
    OP

    Member PizzaPasta Son of p1ngpong

    Joined:
    Jan 2, 2008
    Messages:
    530
    Location:
    Akron, Ohio
    Country:
    United States
    Thanks Sticks, I just checked it out about a minute ago. I am going to run chkdsk on it when I get home. I am hoping that it works, if not I'll cheat my way back to where I was in DQIV.
     

Share This Page