1. Iceninecynic

    OP Iceninecynic Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    With the multiman server being down, I can't use it to check for game updates anymore, but when I launch a game, I'm prompted about a game update. Are these safe to do?
     
  2. Cyan

    Cyan GBATemp's lurking knight
    Former Staff

    Joined:
    Oct 27, 2002
    Messages:
    23,410
    Country:
    France
    it depends on which firmware you currently are, and which firmware the game update requires.
    If you are on cfw v4.40, and the game update require a 4.40 firmware or bellow, then it's fine ! the update will work.

    If it asks you to update the game, it will only update the game (not the console's Firmware).
    You can always delete the game update in the "Game data" menu at the top of the game column.

    If you update a game, and now it requires a firmware you don't have, then it will ask you to update the console's firmware.
    don't accept the console's update.


    Alternatively, you can use external software (on your computer) to download game updates as packages, these update managers usually let you know which firmware is required for the update, so you know if you can install it or not.
     
    Kosake and Iceninecynic like this.
  3. Iceninecynic

    OP Iceninecynic Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Awesome! That's exactly what I needed to know. Thanks for the very useful info!
     
  4. mschumacher69

    mschumacher69 GBAtemp Fan
    Member

    Joined:
    Mar 26, 2013
    Messages:
    310
    Country:
    Not entirely true, all 4.xx games/updates work on any 4.xx CFW, so even if you have a 4.30 CFW and you try to load a game/update requiring 4.40, mM would patch it and it would work.

    This would still be the case as long as the 4.xx keys are still the same; they have been so far.
     
    Iceninecynic likes this.
  5. Kosake

    Kosake Newbie
    Newcomer

    Joined:
    May 26, 2013
    Messages:
    9
    Country:
    United States
    Was wondering this myself as I just modded my PS3 and found that the MM servers are down. Got exactly the answers I was looking for, thanks! =D
     
  6. Iceninecynic

    OP Iceninecynic Newbie
    Newcomer

    Joined:
    Nov 19, 2012
    Messages:
    8
    Country:
    United States
    Thanks everyone
     
Draft saved Draft deleted
Loading...

Hide similar threads Similar threads with keywords - multiman, question, updates