Mplayer and USB Loader

Discussion in 'Wii - Hacking' started by extrememonkey, Apr 26, 2009.

  1. extrememonkey
    OP

    extrememonkey Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 26, 2009
    Hey everyone,

    Just a quick one to see if anyone knows how to do what I need to do.

    I use Mplayer to watch movies on my Wii which are stored on my USB HDD. I have recently formatted the drive and set it up with two partitions, the first for backup games using a USB loader, and the second I want to put my movies back on.

    When I do this I can not access the second partiton with Mplayer.


    What can I do that will enable me to play backup games and watch my movies that are on both the same hard drive???


    Thanks in advance....
     
  2. UranusKiller

    UranusKiller TranceMaster

    Member
    960
    3
    Feb 9, 2009
    Redcar, England, UK.
    swap the partitions over, this has been discusses about 10 times now, but fat32 needs to be the first partition and set as primary, and whatever else followed.
     
  3. extrememonkey
    OP

    extrememonkey Newbie

    Newcomer
    4
    0
    Apr 26, 2009
    Thanks for the response, and sorry for asking something that has already been covered.


    Is there a way of swapping partitions without loosing all the backups on the first partition???
     
  4. propered

    propered GBAtemp Regular

    Member
    122
    0
    Dec 16, 2008
    actually that happened to me too...

    I formatted and made the first 140Gb WBFS and the remaining 5Gb FAT32

    It did not read the FAT32 section

    since I had spent time transferring my games i did not want to format all over and waste time

    So I just stuck it in windows XP via USB and under "Computer Management" -> "Disk Management" made the FAT32 "Mark Partition as Active"

    The WBFS partition remained the same with all my games on and still reading in Wii

    And then via CE-Mplayer tested 0.5 its showed my files

    whooohoooooo
     
  5. blitzer320

    blitzer320 GBAtemp Fan

    Member
    370
    0
    Sep 29, 2008
    United States
    NYC
    thanks propered i've been looking around for a fix and it worked