Hacking moving to a bigger sd card (SD2VITA)

Felix12332

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 12, 2021
Messages
102
Trophies
0
Age
20
XP
175
Country
Mexico
i recently acquired a new 256 gb micro sd card for my ps vita and i wanted to know if i just had to put it on my adapter, plug into my pc and copy from one to the other
or use the file manager and copy everything in ux0?
 

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,548
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,450
Country
United States
You need to uncheck hide protected operating system files if you were FTP in and copying that way.

Capture.PNG
 
  • Like
Reactions: Felix12332

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,548
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,450
Country
United States
In Windows, control panel -> File Explorer Option, uncheck hide protected operating system files or it won't copy everything over. As for the SD card, format it as exFAT, 64kb cluster, there is issue with 32kb cluster so don't use that.
 

Felix12332

Well-Known Member
OP
Member
Joined
Apr 12, 2021
Messages
102
Trophies
0
Age
20
XP
175
Country
Mexico
In Windows, control panel -> File Explorer Option, uncheck hide protected operating system files or it won't copy everything over. As for the SD card, format it as exFAT, 64kb cluster, there is issue with 32kb cluster so don't use that.
thank you

--------------------- MERGED ---------------------------

In Windows, control panel -> File Explorer Option, uncheck hide protected operating system files or it won't copy everything over. As for the SD card, format it as exFAT, 64kb cluster, there is issue with 32kb cluster so don't use that.
i don't understand the sd thing though
 

IcyGrillz

New Member
Newbie
Joined
Sep 16, 2021
Messages
1
Trophies
0
Age
38
XP
2
Country
Canada
In Windows, control panel -> File Explorer Option, uncheck hide protected operating system files or it won't copy everything over. As for the SD card, format it as exFAT, 64kb cluster, there is issue with 32kb cluster so don't use that.
I once saw a video about making the VITA boot faster based on the way its formatted.. is this what that video would have been talking about? I cant find the video any more
 

Hayato213

( -_・) ︻デ═一' * (/❛o❛)/
Member
Joined
Dec 26, 2015
Messages
10,548
Trophies
1
Location
Vector Industry
XP
5,450
Country
United States
I once saw a video about making the VITA boot faster based on the way its formatted.. is this what that video would have been talking about? I cant find the video any more

The cluster size for the vita effect the available space it shows in vitashell/molecular shell, not much on booting, but it does improve booting speed on the 3DS when you move from 32kb cluster to 64kb.
 
  • Like
Reactions: IcyGrillz
General chit-chat
Help Users
  • No one is chatting at the moment.
    The Real Jdbye @ The Real Jdbye: 🍆 +2