moonshell freezes during loading (R4)

Discussion in 'NDS - ROM Hacking and Translations' started by psycoblaster, Mar 14, 2008.

Mar 14, 2008
  1. psycoblaster
    OP

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    Suddenly moonshell doesn't work... I bought my R4 with everything setted up for me so I didn't have to do anything with moonshell...
    It worked just until today, and when i try to load the multimedia (moonshell) then it says "game loading ..." and it freezes right there...

    I only remember i changed few files:
    the background pictures... because I didn't like the one that came with it [​IMG]
    the language... just changed it to korean...

    Well i only watched a video on it, the same FF7 advent children for the 50'th time... and i don't think i did anything but it just doesn't work T^T

    i'm using R4 v1.16, and moonshell is 1.7
     
  2. Skeezo

    Newcomer Skeezo Member

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    Delete moonshl and _DS_MSHL.NDS from the root of your microSD card. Download the latest firmware from www.r4ds.com, unpack it and copy the files. Problem fixed [​IMG]
     
  3. BiscuitCookie

    Member BiscuitCookie GBAtemp Fan

    Joined:
    Feb 8, 2008
    Messages:
    330
    Location:
    Netherlands, Gelderland
    Country:
    Netherlands
    btw wrong section
     
  4. Grimalkin

    Member Grimalkin Waaaaaaaah!

    Joined:
    Jun 9, 2006
    Messages:
    1,173
    Country:
    Canada
    Turn off soft reset.
     
  5. Artheido

    Member Artheido GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    490
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    @Skeezo: He/She already has the latest firmware installed.

    Try deleting the moonshl folder and _DS_MSHL.NDS which are on the root of your SD card. Download and install onto your SD with the suitable options.
    Don't change anything, yet.

    Does it work now? If it does, change the language and check if it works. If it doesn't, you're doing something wrong there. Post what you're doing.

    If it still works, replace the files in the theme folder with the ones you want and check if it still works. If it doesn't, you're doing something wrong there. Post what you're doing and the file names in the theme folder.
     
  6. Skeezo

    Newcomer Skeezo Member

    Joined:
    Nov 1, 2006
    Messages:
    10
    Country:
    Australia
    I had the exact same problem... and that's how I fixed it!!! [​IMG]
     
  7. psycoblaster
    OP

    Member psycoblaster Divine

    Joined:
    Jan 26, 2008
    Messages:
    2,132
    Location:
    Seoul.. (in Korea)
    Country:
    Korea, South
    wait, if I delete moonshell and the folder, do i just re-install it?? i'm just making sure i'm not doing anything wrong [​IMG]
     
  8. bclowe

    Newcomer bclowe Advanced Member

    Joined:
    Aug 17, 2007
    Messages:
    84
    Country:
    United States
    Grimalkin's right, all you do is disable soft reset.
     
  9. Artheido

    Member Artheido GBAtemp Fan

    Joined:
    Aug 31, 2007
    Messages:
    490
    Location:
    England
    Country:
    United Kingdom
    Yep, I'm guessing you might have deleted something accidentally while you edited the language and skin.
     

Share This Page