Moonshell 2 on acekard 2i ? Possible

Discussion in 'NDS - Flashcarts and Accessories' started by DragonDragon11, Feb 2, 2010.

Feb 2, 2010
  1. DragonDragon11
    OP

    Newcomer DragonDragon11 Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Bahamas, The
    Hello!

    I have a problem.
    I'm a big fan of watching Anime series and have my 1TB hard drive are full of it , so I thought I download and install xilisoft Video Converter , convert all my avi's to DPG4 files and put them on my Ak2i. Because I go by bus to school, and I bring my ds (i) with me. So that I could enjoy more time with my anime haha
    Everything seemed successful, I had tried this 2 versions:

    http://filetrip.net/f9241-Akaio-1-5-1-m ... l2-09.html
    http://filetrip.net/f9355-Akaio-1-5-1-m ... -2-10.html

    Here was moonshell 2.0 already inside akaio . Because I am a noob with flash cards, so I just download a done version ..
    Everything went fine, episodes of Bleach converted to DPG and putted on ak2i..

    But when I watched 2 episodes of bleach. I'm just an open rom/game called (Call of Duty Modern Warface Moblized) He first created a Sav off course
    When I was done with gaming, I just turned m dsi on/of and started moonshell 2.0 up to watch another episode of my series Bleach,naruto . But first it go to a Memory check , well the memory check failed and I get this . I

    I put out the bride:
    MiroSD card test:
    Testing .. stoped 79%
    Black screen of death with white text with :
    Disk Error

    The size of the folder and the eight major difference

    Recovery Report
    Back up your files and reformat bla bla bla

    I asked on another Community; just like GBATemp what the problem is and how’d I fix this . Some one reccormed me to go back from 2.10 to 2.09 because moonshel 2.10 is still in a beta face .
    I backed formatted and download 2.09 version that’s above the links. 2.0.9 done. it worked. Once again when I started a .nds Rom , it maked first a .sav offcourse .Again failed on the sd card test to error came again (black screen + white test :/)

    Looks that version 1.7.1 of moonshell works normal on akaio 1.5.1 + Acekard 2i. But is there no option for 2.0 to let it works on my ak2i + Akaio 1.5.1 without problems . I would like to putt dpg4 videos which also are better in quality than normal DPG files. And you yup.. .. 1.7 doesn’t support dpg4 files =(
     
  2. Jakob95

    Suspended Jakob95 I am the Avatar

    Joined:
    Jan 15, 2009
    Messages:
    4,344
    Location:
    New York City
    Country:
    United States
    Turn off Diskcheck.
     
  3. DragonDragon11
    OP

    Newcomer DragonDragon11 Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Bahamas, The
    It's Safe if i turn it of ? I have no problems with my ak2i then if i turn it off . ?
    Thanx for you fast reply dude [​IMG]
     
  4. Countbisquit

    Newcomer Countbisquit Advanced Member

    Joined:
    Jan 12, 2010
    Messages:
    63
    Location:
    Essex, England
    Country:
    United Kingdom
    Yeah, it's just a Moonshell 2 thing. Turn off diskcheck inside Moonshell and it will load fine every time. [​IMG] It happens on other flashcards too (EZflash V is one)


    Countbisquit [​IMG]
     
  5. DragonDragon11
    OP

    Newcomer DragonDragon11 Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Bahamas, The
    Thanks for helping me out guys =]
    Now can i finaly enjoy watching bleach XD

    Can you guys send me a link to moonshell 2.0 and akaio 1.5.1 ?
    And how do i put moonshell 2.0 into akaio 1.5.1 ?

    Thanks guys [​IMG]=]=]=]
     
  6. DragonDragon11
    OP

    Newcomer DragonDragon11 Newbie

    Joined:
    Feb 2, 2010
    Messages:
    4
    Country:
    Bahamas, The
  7. House Spider

    Banned House Spider In the GBAtemp attic.

    Joined:
    Apr 25, 2009
    Messages:
    1,282
    Location:
    Dundalk
    Country:
    Ireland
    The moonshl folder has to be in the root. You need moonshl_Directboot.nds which can be anywhere such as your homebrew folder.
     
  8. naruses

    Member naruses GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Your Mom
    Country:
    United States
    Hey that same problem happens to me except that i havent been able to launch it yet, but it works on my other msd(the problem is that it is an 1 gb and in the one that doesnt works its a 8gb).So how can i turn off the disc check without having to launch it.
     
  9. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    There is a file that needs altering using a HEX editor to disable the disk check
    I guess you don't know much about them so I've uploaded a modified version of the file at http://filetrip.net/f9666-moonshell-2-Disk...sabled-1-0.html

    Just Unzip it & copy the file into your '/moonshl2/internal/' folder (I suggest you rename the existing file first - just to be on the safe side), & hopefully you should now be able to boot into Moonshell

    Note that I don't know what version Moonshell you have (this is a modified 2.06 file) - but I can't see there being any problem as the file size for 2.09 is the same
    Let us know if it's successful or not

    EDIT: Oh by the way apparently 'Disk Check' usually 'faults out' if it find disk corruption on the card, not necessarily a corrupted file but a corrupted 'blank space' on the card - Have you backedup your card, reformatted it using Panasonic formattter, & reinstalling ?? - this usually cures such problems
     
  10. naruses

    Member naruses GBAtemp Regular

    Joined:
    Jul 8, 2009
    Messages:
    290
    Location:
    Your Mom
    Country:
    United States
    Sorry For the delay

    But, Hell Yeah! It Worked
    CannonFoddr you re the best.

    By the way, it just work with moonshell 2.06

    And a question Cannon can you make another one of this when moonshell 2.10 STABLE releases cause according to moonlight its gonna be its last moonshell

    Thank You very much,Naruses
     
  11. penthaler

    Member penthaler GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    357
    Location:
    mystique
    Country:
    Czech Republic
    At last moonshell 2.0x work on my DS [​IMG] THX to CannonFoddr (disk check disable works great)

    EDIT: For those, who got this error too and want to use mshl2.10 (not only 2.06 with diskcheckdisabled) --- do this --->
    ---> open moonshl2.ini file (with notepad or something) look for row AlwaysDisabledCheckDisk=0 and change 0 to 1 and save.

    DONT NEED TO DL THIS -> http://filetrip.net/f9666-moonshell-2-Disk...sabled-1-0.html (works upto version 2.06) -> just EDIT INI FILE [​IMG]
     
  12. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Thanks for the info - I wasn't sure if it'll work with anything higher (I'm sticking with 2.06 as it's the last version that'll allow the AKAIO/YSMenu loader to work)

    I've just been checking other versions - it seems V2.09 also has the 'AlwaysDisabledCheckDisk=' line as well
    I've attempted the same 'fix' for v2.08 & hoped that it was 'backward compatible' wiith older version - It isn't (you can't use a modified 2.08 on a 2.06 it seems)

    so for future reference here's how to do it
    how to disable Moonshell 2 Disk Check using a Hex editor
     
  13. CrimzonEyed

    Member CrimzonEyed GBAtemp's Assassin

    Joined:
    Sep 3, 2007
    Messages:
    2,486
    Location:
    The Shadows
    Country:
    Japan
    Never had a problem with any of the moonshell versions [​IMG]
    Using a 4 years old R4DS with latest Ysmenu/unoffical DSTT.
     
  14. CannonFoddr

    Member CannonFoddr Regular GBATemp Lurker

    Joined:
    Sep 23, 2006
    Messages:
    4,106
    Location:
    Sitting by computer
    Country:
    United Kingdom
    Do you do a 'clean install' each time or just install over the original ??
    I've had problems on bootup when I've installed over an existing version, but never if I wipe the old moonshell off first
     
  15. penthaler

    Member penthaler GBAtemp Fan

    Joined:
    Oct 28, 2009
    Messages:
    357
    Location:
    mystique
    Country:
    Czech Republic
    Maybe he has large 2GB microSD card [​IMG] [​IMG] [​IMG]
    I had on my 8GB microSDHC problems with all 2.x versions (but since today no problem [​IMG])

    - formating never helps (winxp or panasonic formater)
     

Share This Page