Mods on QuakeDS

Discussion in 'NDS - Emulation and Homebrew' started by SamHC, Oct 17, 2008.

Oct 17, 2008

Mods on QuakeDS by SamHC at 6:28 AM (1,148 Views / 0 Likes) 3 replies

  1. SamHC
    OP

    Newcomer SamHC Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    7
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Hello. I've got an R4 and an EZ Flash 3-in-1.

    I've been playing QuakeDS for quite a while now but I'd like to try and get some mods and total conversions running.

    In particular I'm interested in running this: http://www.qj.net/Quake-I-Arena-0-75-R3/pg/49/aid/113994

    I have gotten the mod running. It runs fine. That's not the problem.

    What I need to figure out is: how can I structure my id1 folder in the root of my flashcart so I can have both the mod AND the original Quake 1 installed at the same time?

    Can anyone offer any suggestions?
     
  2. updowners

    Member updowners lurklurklurk

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    1,323
    Country:
    Australia
    All you have to do is hold L button at startup to disable qdsopts.txt (i think).

    You should also try QDS.Arena
    http://www.dcemu.co.uk/vbulletin/showthread.php?t=67765
    (you need a ram expansion pak)
     
  3. SamHC
    OP

    Newcomer SamHC Newbie

    Joined:
    May 21, 2008
    Messages:
    7
    Location:
    Canada
    Country:
    Canada
    Thanks for the link. I'll look into QDS Arena.

    But as for getting the thing I'm interested in running, what would my qdsopts.txt file look like?

    EDIT: Nevermind. Got it working. Thanks for your help.
     
  4. updowners

    Member updowners lurklurklurk

    Joined:
    Sep 26, 2008
    Messages:
    1,323
    Country:
    Australia
    You might want to overclock your slot 2 ram with memtestARM to improve game peformance if it goes sluggish.

    memtestARM

    http://www.pineight.com/ds/
     

Share This Page